Gazete Vatan Logo

KCK davasında tartışma!

Mahkeme Başkanı Ali Alçık taleplerin, yemeğin çıktığı saat olan 12.00’a kadar alınacağını belirtti. Buna itiraz eden sanık avukatı Sinan Zincir, "Bugünde aç kalalım, insanların hürriyeti söz konusu" diye konuştu. Başkan Alçık ise "Evet önemli ama o saate kadar bitireceğiz" diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 140’ı tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 8. duruşması görülmeye başlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın aralarında bulunduğu 137 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya aralarında Prof Dr. Ragıp Zarakolu’nun da bulunduğu 9 tutuksuz sanık da katıldı. Zarakolu yoklama sırasında konuşmak istedi ancak Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Zarakolu’na daha sonra söz vereceğini ifade etti.

"BUGÜN DE AÇ KALALIM"

Mahkeme Başkanı Alçık, öğlen saat 12.00’a kadar talepleri alacaklarını, yaklaşık 3 saat talepleri değerlendirerek ara kararı saat 16.00 civarında açıklayacaklarını belirtti. Sanık avukatlarından Sinan Zincir, avukatlarının sayısının çok olması sürenin yetersiz olduğunu gerekçe göstererek taleplerin saat 13.00’a kadar alınmasını talep etti. Başkan Alçık ise, "Yemek saat 12.00’de çıkıyor. O saate kadar bitirmek istiyoruz" yanıtını verince avukat Zincir, "Bugün de aç kalalım, insanların hürriyeti söz konusu" diye konuştu. Başkan Alçık ise, "Evet önemli ama o saate kadar bitireceğiz" diyerek tartışmayı sonlandırdı. Duruşma sanık avukatlarının taleplerinin alınmasıyla devam ediyor. Öte yandan duruşmaya CHP Milletvekili Mahmut Tanal da izleyici olarak katıldı.

Haberin Devamı