Gazete Vatan Logo

Kazlıçeşme’ye rekor teklif

Kıran kırana rekabetin galibi Özak-Yenigün-Delta ortaklığı...

Kazlıçeşme’ye rekor teklif

Kazlıçeşme arazisinin yeni sahibi 4 milyar 240 milyon liralık rekor teklifiyle Özak-Yenigün-Delta ortaklığı oldu. Emlak Konut’a ayrılan 1 milyar 568 milyon lira bugüne kadar verilen en yüksek hasılat payı olarak tarihe geçti.

EMLAK Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) 111 dönümlük Zeytinburnu Kazlıçeşme arazisinin ihalesini 4 milyar 240 milyon liralık toplam hasılat teklifiyle Özak-Yenigün-Delta iş ortaklığı kazandı.

İlk oturumunda 8 teklifin alındığı ihalenin ikinci oturumunda, istekli firmalar arasında kıran kırana bir rekabetin yaşandığı sözlü turların ardından yazılı tekliflerde kazanan belli oldu. Satış karşılığı toplam hasılatı 4 milyar 240 milyon lira olarak öngören Özak-Yenigün-Delta ortaklığı, Emlak Konut’a da hasılat üzerinden yüzde 37 pay yani 1 milyar 568 milyon 800 bin lira teklif etti. Böylece Kazlıçeşme ihalesi, Emlak Konut GYO’ya bugüne kadar teklif edilen en yüksek geliri sağladı.


Sözlü turda fiyat tırmandı

Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme’de satışa çıkardığı arsasının ihalesinde ilk oturum geçtiğimiz Aralık ayında yapılmış ve 8 teklif gelmişti. En yüksek teklifi Aşçıoğlu İnşaat-Nokta Yatırım iş ortaklığı 1.8 milyar lira ile vermişti. İhalenin dün yapılan ikinci ve son oturumunda, firmalar 3 kez sözlü teklif verdi. Beklendiği üzere fiyatlar sözlü teklif aşamasında tırmandı. İlk oturuma teklif veren firmalardan YDA-Türkerler ilk sözlü teklifte teşekkür ederek ihaleden çekildi. İkinci sözlü teklifte Nuhoğlu-Alt Üst Yapı çekilirken, 3. sözlü teklifte de Eroğlu-Erkent-Akkom teşekkür ederek ihaleden çıktı. Böylece yazılı nihai teklif aşamasına 4 firma kaldı. Büyük rekabetin yaşandığı ve fiyatların bir anda yükseldiği sözlü tekliflerin ardından verilen molaya, Artaş İnşaat- EPP ortaklığı 4 milyar 1 milyon lira, Aşçıoğlu İnşaat- Nokta Yatırım Ortaklığı 3 milyar 786 milyon lira, Özak-Yenigün-Delta 4 milyar TL, 3S Kale- Zilal İnşaat- Gül Yapı-Gül İnşaat- Gül Proje- Gül Turizm- Demir İnşaat-Liv Yapı ortaklığı da 3 milyar 745 milyon lira hasılat beklentisiyle girdi.

Yüzde 37 pay ile kazandı

İhalenin yazılı ve son teklif aşamasına geçilmeden önce firmalara 30 dakikalık hazırlanma süresi verildi. Kazananı belirleyen son teklif 4 milyar 240 milyon lira ile Özak-Yenigün-Delta ortaklığından geldi. İhalenin idare payı yüzde 37 ile 1 milyar 568 milyon 800 bin TL olarak açıklandı.

Yükseklik 70 metre olacak

TİCARET+konut, turizm+ticaret, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsayan arsada inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olacak. Projenin konut alanlarında emsal 2, turizm alanında 2.5, dini tesis alanlarında ise 1.5 olacak. Projenin yüksekliği silüet nedeniyle 70 metre olarak belirlendi.

Haberin Devamı