Gazete Vatan Logo

Kazlıçeşme ihalesine 8 teklif geldi

Marmaray değer katınca 111 dönüme 1.8 milyar TL

Emlak Konut GYO’nun Kazlıçeşme ihalesine, 8 teklif geldi. Aşçıoğlu-Nokta Yatırım, 1.8 milyar lira ile en yüksek teklifi verdi. Marmaray’a yakın arsanın açık artırmasında büyük rekabet olacak.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (GYO) Zeytinburnu Kazlıçeşme ihalesi, son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerginliğinden etkilenmedi. 111 dönümlük büyük arsa için dün yapılan ilk oturumda 25 firmadan oluşan 8 iş ortaklığı teklif verdi. En yüksek teklif ise 1.8 milyar liraya ulaştı. Aşçıoğlu İnşaat - Nokta Yatırım Holding İş Ortaklığı toplam 1.8 milyar lira satış geliri öngördüğü arsa için şirkete de 540 milyon lira gelir teklif etti. Arsanın büyük ilgi görmesinde geçtiğimiz günlerde açılan Marmaray’ın getirdiği hareketlilik de etkili oldu.

8 teklif, 1 teşekkür

Emlak Konut GYO’nun genel merkezinde yapılan ihaleye 9 istekli katıldı ancak zarflardan birinden teşekkür mektubu çıktı. İhale komisyonunun açtığı zarflardan sırasıyla şu teklifler çıktı:

- Mesa Mesken teşekkür mektubu sundu.

- İlk teklif, 3S Kale- Gül Yapı - Zilal Tekstil - Gül İnşaat - Gül İnşaat Turizm - Gül Proje -Liv Yapı - Demir İnşaat- Doğu İnşaat’tan oluşan iş ortaklığından geldi. 165 milyon lira satış toplam geliri öngören ortaklık, Emlak Konut’a yüzde 30 pay üzerinden 49.5 milyon lira teklif etti.

- Aşçıoğlu İnşaat - Nokta Yatırım Holding İş Ortaklığı, 1.8 milyar lira teklif etti. Şirket payını yüzde 30 olarak ayıran ortaklık, şirkete 540 milyon lira gelir öngördü.

- Çalık Gayrimenkul - Gap İnşaat İş Ortaklığı, 760 milyon lira toplam gelir üzerinden Emlak Konut’a yüzde 30 yani 228 milyon lira teklif etti.

- YDA İnşaat Türkerler İnşaat İş Ortaklığı, 500 milyon lira toplam teklif ederken, Emlak Konut’a da yüzde 19 pay ve 95 milyon lira gelir önerdi.

- 1 milyar lira toplam gelir teklif eden Eroğlu Yapı - Erkent - Akkom Mühendislik, şirkete yüzde 25 pay üzerinden 250 milyon lira teklif etti.

- Nuhoğlu İnşaat- Alt ve Üst Yapı İnşaat, 1 milyar lira gelir öngörürken, Emlak Konut’a ise yüzde 35 oranında 350 milyon lira ayırdı.

- Artaş İnşaat- Emlak Planlama İnşaat İş Ortaklığı, 1.3 milyar lira toplam satış geliri üzerinden yüzde 35 payla 455 milyon lira gelir ayırdı.

- Özak GYO - Yenigün İnşaat - Delta İnşaat İş Ortaklığı ise, 500 milyon liralık toplam gelirin yüzde 23’üne denk gelen 115 milyon lirayı teklif etti.

Pazarlık Ocak’a kaldı

İhale komisyonu, isteklilere ait teklifleri zarfları içerisindeki belgeleri değerlendirdikten sonra, ihalenin Pazarlık - Açık Artırma bölümünü içeren ikinci oturumu yapılacak. Tarih ve saati isteklilere yazı ile bildirilecek olan ikinci oturumun Ocak ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

Marmaray etkisi

Arsanın ilgi görmesinde ve yoğun rekabetin yaşanmasında Marmaray’ın da etkili olduğu belirtiliyor. Arsa, 29 Ekim’de açılışı yapılan Marmaray’ın Kazlıçeşme İstasyonu’na yakın konumda bulunuyor. Marmaray’ın bölgedeki konut ve arazi fiyatlarına yaptığı etki, ihalenin ilk oturumundaki fiyatlara da yansıdı.

Aşçıoğlu: İyi bir rekabet olacak

İHALENİN ilk oturumunda en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu-Nokta Yatırım Holding İş Ortaklığı’ndan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, oturum sonucunu değerlendirdi. “Kamu kazanırsa mutlu oluruz” diyen Aşçıoğlu, şunları söyledi: “Açık artırma da yapılacağı için ‘ihaledir belli olmaz’ diyorum. Köklü firmalar teklif verdi, iyi bir rekabet olacak. Hayırlısı kimdeyse, o kazansın. İyi bir teklif verdiğimizi düşünüyorum. Bölgede Selenium Ataköy projesini hayata geçiriyoruz. Eğer kazanırsak, bu projemiz de olacak. Güçlü bir ortaklık kurarak ihaleye girdik. Aşçıoğlu, daha önceki ihalelerde kamuya kazandırdı.”

635 milyon liralık arsa

EMLAK Konut GYO’nun, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip arazi, ticaret+konut, turizm+ticaret, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsıyor. İnşaat alanı 225 bin 906 metrekare olan araziyi Emlak Konut GYO, geçtiğimiz yıl 635 milyon liraya satın almıştı. Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi’nde yer alan arazinin hemen bitişiğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arsası olarak bilinen taşınmaz bulunuyor. 73 bin metrekarelik arsada Şadan Kalkavan Holding, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı ortaklığı bir projeye hazırlanıyor. Arsanın çevresinde oteller ve Zeytinburnu Belediyesi’ne ait sosyal tesisler de yer alıyor.

Haberin Devamı