Gazete Vatan Logo

Kazaya karışan inek gözaltında

İki kişinin yaralandığı trafik kazasında 4 aylıkken savcılık talimatıyla barınakta tutulan ineğin sahibi çıkmadı. Barınaktan çıkması yasak olan ineğin hukuki durumu çözülemiyor

Kazaya karışan inek gözaltında

Erzurum’da, 18 Ağustos 2016 tarihinde 4 aylık buzağıyken Erdal Dumlu’nun kullandığı bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan buzağı tedavi altına alındı. Kazada eşi Selma Dumlu ile birlikte yaralanan Erdal Dumlu buzağının sahibinden davacı oldu. Buzağı, savcılık talimatıyla soruşturma bitene kadar yediemin tayin edilen belediyenin hayvan barınağına götürüldü. O tarihten sonra sahibine ulaşılamayan buzağı 18 aydır hayatını barınakta sürdürüyor.

İlginç bir durum

Erzurum Barosu avukatlarından Merve Kars ise olayın hukuki sürecine değinerek şunları söyledi: İlginç bir hukuki sorun, şöyle ki bir ineğin araca çarpmasıyla oluşan olayla karşı karşıyayız fakat olayımızda sadece araç sahibinin mağduriyeti görülmekte, burada ineğin mağduriyeti de göz önüne alınmalıdır. Hayvan hakları da insan hakları kadar korunmalı ve kanunlarda gerekli düzenleme yapılmalı. Bu olayda hayvanın sahibini bulunamadı. Eşya olarak gözüken ineğe de dava açılamaz. İnek davalı olarak gözükmediği için soruşturmada takipsizlik verilip hayvan hazineye kalacaktır çünkü hukukta hayvan eşya gözüküyor. Hazine de hayvanı ya devletin başka bir kurumuna verecek ya da kendisi yapılması gerekeni yapacaktır.

Haberin Devamı