Gazete Vatan Logo

Kazakistan Türkiye'nin deneyiminden yararlanacak

Kazakistan'ın ev sahipliğinde 2017'de yapılacak Astana EXPO Uluslararası Enerji Fuarı'nda Türkiye'nin Antalya EXPO 2016 deneyimlerinden yararlanılacağı bildirildi.

Kazakistan Türkiye'nin deneyiminden yararlanacak

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi Ticaretleştirme Departman Başkanı İlya Urazakov, yaptığı açıklamada, Antalya EXPO 2016 Uluslararası Fuarı kapsamında Türk mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çeşitli seminerlere katıldık. Her ne kadar Türkiye'deki fuarın içeriği bizimkinden farklı olsa da deneyimlerini bizimle paylaşan Türk arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onların deneyimlerinden yararlanmaya devam ediyoruz. Paylaşımlar bizim için çok önemli ve faydalı oldu." diye konuştu.

Fuar alanındaki inşaat işlerinin yüzde 90 oranında tamamlandığı bildiren Urazakov, alandaki bazı sergi alanlarının Türk müteahhitler tarafından yapıldığını söyledi.

Urazakov, Türkiye ve Kazakistan'ın stratejik ortak olduklarına işaret ederek, ülkeler arasında önemli miktarda ticaret hacmi bulunduğunu dile getirdi.

Fazakistan'da 10 Haziran-10 Eylül 2017'de yapılacak Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı'na, 100'den fazla ülke ve yaklaşık 20 uluslararası kurumun katılması bekleniyor.

Haberin Devamı