Gazete Vatan Logo

Kazada şehit olan askerlere hazin tören

Bitlis'nin Tatvan İlçesi'nden, görevli olarak Ağrı'nın Patnos İlçesi'ne giderken, bulundukları minibüsün TIR'la çarpışması sonucu şehit olan çavuş Hakan Yılmaz ile er Ali Aydın için Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde tören düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi

Patnos'ta dün trafik kazasında şehit olan çavuş Hakan Yılmaz ile er Ali Aydın için bugün Tatvan Askeri Hastanesi bahçesinde tören yapıldı. Törene Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, askeri yetkililer, Bitlis Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ve çok sayıda kurum amiri katıldı. Törende konuşan l6'ıncı Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sadık Piyade, Tank Tabur Komutanlığında görevli tank çavuş Hakan Yılmaz ve tank er Ali Aydın'ın, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını korumak, huzur ve güveni sağlamak için görevlendirdikleri hudut karakoluna gittikleri sırada geçirdikleri trafik kazası sonucu şehit olduklarını söyledi. Kıdemli Albay Sadık Piyade, şehitlerin üstün hizmet ve hatıralarının daima saygıyla anılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Kendilerine verilen bütün görevleri üstün bir vazife anlayışı içerisinde yerine getiren silah arkadaşlarım, yeni görev yerlerine büyük bir görev aşkıyla giderken şehit olmuşlardır. Ne mutlu vatanı için, ne mutlu ay yıldızlı bayrağı için şehitlik mertebesine yükselene ve onların ailesine. Türk askerleri için en önemli görev olan şehitlik mertebesine ulaşmış bu arkadaşlarımızın kederli ailelerine, silah arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri camiasına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum."

Duaların okunmasının ardından şehit er Ali Aydın'ın (21) cenazesi Trabzon'a, şehit er Hakan Yılmaz'ın (22) cenazesi ise Ardahan'a gönderildi.

Haberin Devamı