Gazete Vatan Logo

Kaza haberleri peş peşe geldi

Son 24 saat içinde meydana gelen kazalarda 10 vatandaşımız hayatını kaybetti, çok sayıda da yaralı var.

Kaza haberleri peş peşe geldi

AFYONKARAHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 4 ÖLÜ, 1 YARALI

AFYONKARAHİSAR’da meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, Afyonkarahisar- Konya karayolunun 65’inci kilometresinde meydana geldi. Onur T.’nin kullandığı 34 HN 6492 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Yol üzerindeki köprü duvarına çarpan otomobilde bulunan Oktay Taşkaya(23), Merve Taşkaya (25), Yıldız Bahçe(52) ile Rakibe Bahçe(78) yaşamını yitirdi. Sürücü Oktay T. ise yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine sevk edilen ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürülen yaralı sürücü tedaviye alındı. Kazada ölen 4 kişinin cenazesi ise savcının incelemesinin ardından Çay Devlet Hastanesi morguna konuldu.

KONYA'DA OTOMOBİL KALDIRIMA ÇARPTI: 7 YARALI
Konya'da otomobilin kaldırıma çarpması sonucu 3'ü çocuk 7 kişi yaralandı.
Yusuf Ateş yönetimindeki 34 KZ 3527 plakalı otomobil, Yeni İstanbul yolu Aliya İzzetbegoviç Caddesi Kavşağı'nda yoldan çıkarak kaldırıma çarptı.
Kazada sürücü ile araçtaki Ramazan (68), İslim (48), Emine (26), İslim Nur (5), Perihan (2) ve Muhammet Miraç Ateş (1) yaralandı.
Yaralılara ilk müdahaleyi yapan vatandaşların ihbarıyla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve yaşananları korku dolu gözlerle izleyen İslim Nur ile beraberindeki iki çocuk, polislerin kucağında ekip aracına bindirildi.
Kent merkezindeki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

ELAZIĞ'DA İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

ELAZIĞ-Bingöl Karayolu'nda, akşam saatlerinde 2 otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Bingöl'den Elazığ istikametine doğru gelmekte olan Ali Demirhan'ın kullandığı 34 KG 3107 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Eyüp Durmuş yönetimindeki 01 DEN 05 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle şarampole savrulan her iki araç parçaları, 250 metre aralıklı mesafelere savruldu. Olayın sağlık ekiplerine bildirilmesi üzerine kaza yerine yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ile jandarma ekipleri sevkedildi. 112 sağlık ekiplerinin kaza yerinde yaptığı ilk kontrollerde, 34 KG 3107 plakalı araç sürücüsü Ali Demirhan ve 01 DEN 05 plakalı araç sürücüsü Ali Durmuş'un kaza yerinde hayatlarını kaybettiğini, Ramazan Üzümcüoğlu'nun ise yaralandığını tespit etti. Yaralı Üzümcüoğlu, ambulans ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatanı kaybeden 2 sürücünün cesetleri de otopsi yapılmak üzere aynı hastanenin morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

EMNİYET ŞERİDİNDE KAZA: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, arıza nedeniyle emniyet şeridinde bulunan motosikletin sürücüsü ve ona yardıma gelen arkadaşına çarptı. Kazada 27 yaşındaki motosiklet sürücüsü Tayfun Yıldız öldü, arkadaşı 26 yaşındaki Eren Akçay ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 02.30 sıralarında İzmir-Aydın Otoyolu Işıkkent Gişeleri yakınlarında meydana geldi. İşinden evine dönen Tayfun Yıldız'ın plakası belirlenemeyen motosikleti arıza yaptı. Motosikletini emniyet şeridine çeken Yıldız, arkadaşı Eren Akçay'ı telefonla arayıp yardım istedi. Bir süre sonra yardıma gelen Akçay 35 AU 4178 plakalı otomobilini emniyet şeridine park etti. İki arkadaşın motosikleti tamir ettiği sırada Bornova'dan Aydın yönüne giden Emine Gürsel Murat, yönetimindeki 06 EV 6355 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Otomobil, Yıldız ve Akçay'a çarptıktan sonra emniyet şeridindeki motosiklete ve otomobile çarptı. Kazada Yıldız öldü, arkadaşı Akçay Ağır yaralandı. Kazayı görenler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ağır yaralı olan Akçay ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Akçay'ın hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi. Kazada ölen Tayfun Yıldız'ın cesedi, savcının incelemesi ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kazayı yara almadan atlatan ve alkollü olmadığı belirtilen Emine Gürsel Murat gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı

DEVRİLEN TRAKTÖRÜN ALTINDA ÖLDÜ

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 30 yaşındaki çiftçi Ercan Dağ, sulama kanalına devrilen traktörün altında kalarak can verdi.

Kaza, saat 16.00 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Yeşiltepe Mahallesi yakınlarında tarla sürmek için toprak yolda traktörüyle ilerleyen Ercan Dağ, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu traktörüyle yolun kenarındaki sulama kanalına devrildi. Tarlaların arasında ıssız bir bölgede meydana gelen kazayı uzun süre kimse fark etmedi. Kazadan bir kaç saat sonra yoldan geçen bir çiftçinin devrilen traktörü görüp ihbar etmesi üzerine, olay yerine jandarma, itfaiye ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonucunda Ercan Dağ, sıkıştığı yerden çıkartıldı. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Dağ'ın öldüğü belirlendi. Dağ'ın cenazesi, Tarsus Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırılırken, jandarmanın kazayla ilgili soruşturması ise devam ediyor.

Otomobil, kamyona çarptı: 1 ölü, 3 yaralı


ADANA’da otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 18 yaşındaki Mert Sevimli hayatını kaybetti, 3 kişi aralandı.
Kaza, dün saat 22.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Karataş İlçe Yolu Kayarlı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, Karataş İlçesi’nden Adana kent merkezine giden Rabia Benli yönetimindeki 01 AOG 62 otomobil, karşı şeritten gelip dönüş yapan Durmuş Ali A. yönetimindeki 01 CGU 60 plakalı kamyonun arkasına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobilde sıkışan Mert Sevimli hayatını kaybetti, sürücü Rabia Benli ile beraberindeki Cenk S. ile İrem N. yaralı olarak götürüldüğü hastanelerde tedaviye alındı.
Kamyon sürücüsü Durmuş Ali A.’yı gözaltına alan polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Otomobil, demir bariyerlere çarptı: 1 ölü, 4 yaralı
Adana'da aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yol kenarındaki bariyerlere çarpan ve hurda yığınına dönen otomobilde, 37 yaşındaki müzik öğretmeni Yeşim Çepik hayatını kaybederken; otomobili kullanan eşi, biri 3 yaşında diğeri ise 10 aylık olan 2 oğlu ve kız kardeşi yaralandı
Kaza, merkez Seyhan İlçesi’nden geçen Gaziantep-Adana-Tarsus (TAG) Otoyolu hastaneler sapağında meydana geldi.
Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda öğetim görevlisi olan Fahri Çepik, iddiaya göre müzik öğretmeni eşi Yeşim Çepik, oğullları Çınar Çepik, Mehmet Çepik ve baldızı 31 yaşındaki Berna Topçu ile tatil yaptıkları Antalya’dan akşam saatlerinde otomobilleriyle Gaziantep’e dönmek için ayrıldı.
Gece saatlerinde Adana’ya ulaşan ve içinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, sürücü Fahri Çepik’in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkarak TAG Otoyolu hastaneler sapağındaki demir bariyerlere hızla çarptı.
Bariyerlerin bıçak gibi kestiği otomobil hurdaya dönerken, yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi.
Yaralanan sürücü Çepik, çocukları Çınar ve Mehmet Çepik ile Berna Topçu, sağlık ekipleri tarafından otomobilden çıkartılarak ambulanslara taşındı.
OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ
Otomobil ile bariyerler arasında sıkışan Yeşim Çepik’i çıkartamayan sağlık görevlileri, Adana Büyükşehir Belediyesi CANKUR ekiplerinden yardım istedi.
Olay yerine gelen CANKUR ekibi, genç kadını sıkıştığı yerden kısa sürede çıkardı.
Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, müzik öğretmeni Yeşim Çepik’in öldüğü belirlendi.
Yaralılar ambulanslar ile yakındaki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne götürülürken, müzik öğretmeni Çepik’in cenazesi ise yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Tedavileri devam eden yarıların durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kaza yerinde fren izine rastlamayan polis, sürücü Fahri Çepik’in direksiyon başında uyuduğundan şüphelenirken, kazayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.
Duvara çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı
İZMİT’te, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil yol kenarındaki duvara çarptı. Yaralanan 33 yaşındaki Muhammet Araz tedavi altına alındı.
Kaza, dün gece D-100 Karayolu Yenidoğan Mevkii’nde meydana geldi. Muhammet Araz yönetimindeki 41 FY 210 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarında bulunan duvara çarptı. Hasar gören otomobilde sıkışan Muhammet Araz itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muhammet Araz tedavi altına alındı. Araz’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.