Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu, 79 gözaltı

Alınan son dakika haberine göre Kayseri'deki 11 ilde FETÖ operasyonu gerçekleştirildi. Yapılan FETÖ operasyonunda 79 kişi göz altına alındı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika haberi: Kayseri merkezli 11 ilde FETÖ operasyonu, 79 gözaltı

Kayseri'den önemli bir son dakika haberi geldi. KAYSERİ merkezli olarak Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik haklarında gözaltı kararı verilen 79 kişi için bu sabah 11 ilde operasyon başlatıldı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin başlattığı operasyon Kayseri'nin yanı sıra İstanbul, Ankara, Bursa, Elazığ, Yozgat, Konya, Bitlis, Adıyaman, Sakarya ve Aksaray'da yürütülüyor. Operasyonda, aralarında FETÖ'nün Sosyal Güvenlik Kurumu sorumlusu ve bir noterin de bulunduğu 79 kişi için gözaltı işlemi yapılırken evleri ve işyerleri de aranıyor.

Aralarında Kayseri'de noterlik yapan N.A ile SGK'da işçi olarak çalışan ve örgütün sözde SGK imamı olduğu belirlenen H.Y'nin de bulunduğu zanlıların adreslerine operasyon düzenlendi.

ESKİ EMİR SUBAYI DA GÖZALTINDA

Bu arada 15 Temmuz kalkışmasının sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir subaylığını yapan emekli astsubay A.Ü. de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emekli astsubay A.Ü.'nün darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi.