Gazete Vatan Logo

Kayseri'de de sel can aldı!

Ordu'dan sonra bir kötü haber de Kayseri'den geldi. Yeşilhisar İlçesi’nde etkisi olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sele kapılan çoban, 23 yaşındaki Bayram Soya hayatını kaybetti.

Kayseri'de de sel can aldı!

Kayseri’de etkili olan sağanak yağış, kent merkezi ile Yahyalı, Yeşilhisar ve İncesu ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Özellikle Yeşilhisar İlçesi’nde etkili olan sağanak yağış sonrası sel oluştu. Araplı Mahallesi’nde sel sularına kapılan çoban Bayram Soya hayatını kaybetti. Selde çok sayıda koyunun da telef olduğu bildirildi. Çok sayıda araç ile motosikleti önüne katıp sürükleyen sel suları, yollardaki parke taşlar ve asfaltları da yerinden söktü.

Meteoroloji yetkilileri, kentte bugün de sağanak yağışların görüleceğini belirterek, yetkilileri ve vatandaşları uyardılar.



TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Yaşanan sel felaketi sonrası Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri başta olmak üzere Develi, İncesu, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe belediyeleri, selin etkili olduğu ilçenin 4 mahallesinde temizlik çalışması yaptı. Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, ilçe olarak büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini belirterek, "Yaklaşık 20 dakika süren etkili sağanak sele neden oldu. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Beyhan da yaşanan sel felaketi sonrası, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çevre ile itfaiye ekipleri tarafından yürütülen ortak çalışma neticesinde temizlik ve onarım çalışması başlattıklarını belirterek, "Hasar tespit çalışmaları en kısa zamanda yapılacak" diye konuştu.

Haberin Devamı