Gazete Vatan Logo

Kaymakamlık izni nasıl alınır? Şehirler arası yolculukta kalacak yeri olmayan, tedavi için sevk edilen ve yakını ölen Kaymakamlıktan izin alacak!

Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan önlemler peş peşe açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada şehirler arası yolcukta kısıtlamaya gidileceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı da bir genelge yayımlayarak şehirler arası yolculuğu Valilik iznine bağladı. Şehirler arası yolculuk ile ilgili sorular devam ederken, İstanbul Valilsi Ali Yerlikaya son dakika acıkması yaparak, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden ya da ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşların ise kaymakamlık izni ile seyahat edebilecek’’ dedi. Peki Kaymakamlık izni nasıl alınır?

Kaymakamlık izni nasıl alınır? Şehirler arası yolculukta kalacak yeri olmayan, tedavi için sevk edilen ve yakını ölen Kaymakamlıktan izin alacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün 17.00 itibariyle otobüsle şehir dışına çıkışların durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya açıklamasında, tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden ya da ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşların ise kaymakamlık izni ile seyahat edebileceklerini belirtti. Peki Kaymakamlık izni nasıl alınır?

KAYMAKAMLIK İZNİ NASIL ALINIR?

Büyükşehirde yaşayan vatandaşlar, Valilik izni için ikamet ettikleri ilçedeki kaymakamlığa giderek seyahat izin belgesinin çıktısını alıp doldurmaları, sonrasında bağlı oldukları mahalledeki en yakın karakola giderek izin belgesini onaylatmaları gerekiyor.

Büyükşehir yaşamayan vatandaşlar ise Valilik izni için, valiliğe giderek seyahat izin belgesinin çıktısını alıp doldurmaları, sonrasında bağlı oldukları mahalledeki en yakın karakola giderek izin belgesini onaylatmaları gerekiyor.

Büyükşehirde yaşayan ve yaşamayan kişiler aynı süreci takip ederek Valilik izni alabilir.

Haberin Devamı

İkametgahı başka yerde olan kişi otobüs ile yolculuk için önce nüfus müdürlüğünden ikametgâh belgesi ya da e devlet üzerinden online sistemden ikametgah belgesinin çıktısını alması gerekiyor.

Tedavi için doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakını vefat eden ya da ağır hastası olan, son 15 günde gelip, kalacak yeri olmayan vatandaşlar, Seyahat İzin Belgeleri için direkt Kaymakamlığa başvurması gerekmektedir.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Corona virüsü salgını kapsamında hazırlanan 7 maddenin içerisinde olan şehirler arası yolculukla ilgili kısıtlama bugün 17.00 itibariyle başlayacak.

Tedavi için farklı bir ile sevk edilenler, ağır hasta olanlar, birinci derece yakını vefat edenler ve bulundukları ilde kalacak yeri olmayan kişiler, şehre son 15 gün içerisinde gelip kalacak yeri olmayan vatandaşlar Kaymakamlık iznine tabi olacak.