Gazete Vatan Logo

Kaymakam çileden çıktı

Kaymakam Metin Esen, bu görüntüyü görünce çok kızdı. İşte kaymakamı sinirlendiren o olay...

VAN'ın Muradiye İlçesi'ne bağlı Sürüyolu ile Kuşçu Köyü arasında yeni yapılan 8 kilometre 1'inci kat asfalt kaplama yolu incelemeye giden Kaymakam Metin Esen, bir çiftçinin tarlasına su götürmek için asfalt yolu boydan boya kazmasına tepki gösterdi.

Çiftçi Bülent Almaç’a sinirlenen Kaymakam Esen, yola zarar veren çiftçinin davranışının kabul edilmez olduğunu söyledi. Çiftçi Almaç ise tarlasnı sulamak için bunu yaptığını anlatarak kendisini savundu.

Muradiye İlçe Kaymakamı Metin Esen, köylere yapılan hizmetleri ve yeni yapılan yolları yerinde kontrol etti. Zaman zaman eline metre alarak yolların genişliğini ölçen Kaymakam Esen, ilçeye bağlı Erişen, Sürüyolu ve Kuşçu Köyü arasında yeni yapılan asfalt kaplama yapım işlerini kontrol etti. Kaymakam Esen, yol kontrol işlemleri sırasında gördükleri karşısında şaşırdı.

Kaymakam Esen, tarlasına su götürmek isteyen bir çiftçinin binlerce kişiyi kış mevsiminde çamurdan, yaz aylarında tozdan kurtaracak konforlu seyahat edecek asfalt yolu acımasızca kazdığını söyledi. Kaymakam Esen, Çiftçi Almaç'a bu yanlışının nelere mal olacağını anlattı.
Esen, hangi gerekçe ile olursa olsun hiç kimsenin yolu bu şekilde kazmasının kabul edilmez bir davranış olduğunu söyledi.

Sürüyolu Köyü'nde oturan çiftçi Bülent Almaç tarlası sulamak için yolu kazdığını ve hatasını kabul ettiğini, bozduğu yeri tamir edeceği belirtti. Kaymakam Esen, “Sizin için yapılan yol ve diğer hizmetlere sahip çıkmazsanız, bu hizmetler nasıl sağlam kalır. Bu yol sizin yolunuzdur, yıllardan beridir bu yolun yapılmasını istiyorsunuz, yolu yapıyoruz. Siz daha ilk gününde bozuyorsunuz, Bunu anlamak ve bu durumu anlayışla karşılamak mümkün değil” dedi.

Haberin Devamı