Gazete Vatan Logo

Kayıtlı olmayan numaranın kime ait olduğu görülecek

Turkcell’in UpCall uygulaması rehberde kayıtlı olmayan numaradan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunu gösterecek

Kayıtlı olmayan numaranın kime ait olduğu görülecek

Turkcell’in yenilikçi uygulamalarından biri olan UpCall ile kişinin rehberinde kayıtlı olmayan numaralardan gelen çağrıların kime veya hangi kuruma ait olduğunu görmek, tüm aramaları tek bir ekrandan yönetmek mümkün oluyor. Bu sayede banka, restoran, resmi kurum, market, kuru temizlemeci ya da henüz telefonunu kaydetmediğiniz biri aradığında telefon ekranında anında kim tarafından arandığı görülebiliyor.

Yeni nesil rehber

Android işletim sistemine sahip cihazların yanı sıra iOS işletim sistemine sahip cihazlarda arayan kişi bilgisini anında ekrana taşıyarak dünyada bir ilke imza atan UpCall sayesinde telefon numarasına ulaşmak istenen bir kişinin ya da mekanın sadece ismini yazarak numarasına kolayca ulaşmak ve aramak mümkün oluyor.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Dünyanın ilk dijital operatörü olarak, akıllı telefonların olmazsa olmazı SMS uygulamasını yeni nesil iletişim platformumuz BiP ile değiştirdik. Şimdi de yeni uygulamamız UpCall ile telefonlarda bugüne kadar değişmeyen arama ve rehber uygulamalarını değiştirmeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rahatsız etme modu

UpCall, grup aramalarına kişileri tek tek eklemeye son vererek sadece tek bir tıkla grup araması yapılmasına olanak sağlıyor. UpCall’un rahatsız etme özelliği ile telefon açıkken, arayanlar ulaşılamıyor anonsu duyarken, aranan kişi hangi numara ne zaman aramış gelen bildirimler ile öğrenilebiliyor.