Gazete Vatan Logo

Kayıp silahlar 11 ay sonra çıktı

Bir yıl önce şehit düşen üç askerin kayıp silahları, Kandil’le telsiz şifrelerinin çözülmesi üzerine sürülen izle 11 ay sonra bulundu

Kayıp silahlar 11 ay sonra çıktı

PKK’lı teröristler Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde geçen yıl operasyon yapan 5 kişilik komando timine, el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, Jandarma Komando Er Muhammed Ali Sarı ve Doğan Kaya’yı şehit ederek iki askeri de yaralayan teröristler, askerlerin silahlarını alarak ormanlık alana kaçarak izini kaybettirdi.

Şifreler çözüldü

Olay sonrası Ordu kırsalında düzenlenen arama- tarama faaliyetlerinde ele geçirilen PKK’nın 5 sığınağında gıda ve yaşam malzemeleri ile örgütsel dokümanlar büyük titizlikle incelendi. Elde edilen bulgular doğrultusunda iz takip köpeklerinin de katılımıyla Fatsa ve Mesudiye’deki jandarma komando timleri Mesudiye kırsalındaki ormanları didik didik aradı. Teröristlerin öldürülmeden önce Kandil ile yaptıkları telsiz görüşmelerinin şifrelerinin güvenlik birimleri tarafından çözüldü ve üzerlerinde çıkan bölgeye ait bir harita ele geçirildi.

Dedektör yardımıyla bölgede operasyonlarını sürdüren komandolar, askerlerin şehit edildiği tepenin karşısında 5 kilometre uzaktaki Ortaalan Yaylası’nda, askerlerin kayıp silahlarını kaya parçasının altında toprağa gömülü olarak buldu. Şehit askerlere ait olduğu tespit edilen, brandaya sarılı Bixi makineli tüfek ve silah ile mühimmatlar topraktan çıkarılarak incelenmek üzere Jandarma Kriminal Laboratuvara gönderildi. Bulunan silahların olduğu yerin teröristelerin geçiş güzergahlarında yer aldığı ve vadi içinde dere yataklarını kullanarak hareket ettikleri belirlendi. 11 ay süren başarılı operasyonun ardından bölgedeki arazi arama ve taramasının da Bölge Komutanlığı ekiplerince yürütüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı