Gazete Vatan Logo

Kayıp müteahhit borçları erteletip bürosuna döndü

Kendisinden ev alanların bir süredir ulaşamadığı ArtCanadian İnşaat’ın sahibi Nusret Görmüş ilk kez VATAN’a konuştu.

Çelik ev projeleriyle adını duyuran ancak İstanbul’daki 6 projesini tamamlayamadan ortadan kaybolan ArtCanadian İnşaat’ın sahibi Nusret Görmüş ortaya çıktı. VATAN’a konuşan Görmüş, “Ben kimseyi dolandırmadım. Kimseyi mağdur etmek de istemiyorum. Şimdiye kadar ev sattığım herkese verdiğim sözleri yerine getireceğim” diye konuştu.

2004 yılında çelik ev yapımı için gerekli malzemeleri üreten fabrika kurarak işe başladıklarını belirten Nusret Görmüş, nasıl büyüdüklerini şöyle anlattı: “İlk olarak Silivri’nin Çanta Beldesi’nde 100 konut ile işe başladık. Kınalıevleri I adlı bu projemizde konutların hepsini sattık. Sonra aynı bölgede 33 ve 20 evlik ikinci ve üçüncü projelere başladık. Ardından kıyıdaki 267 konutluk Chantua projesine girdik. Daha sonra da ArtCanadian Çelik Evler ve Beylikdüzü Residence projelerini satışa çıkardık.”

Nasıl zora düştü?

Sattıkları konutların toplam sayısının 300 civarında olduğunu belirten Nusret Görmüş, nasıl darboğaza girdiklerini ise şu sözlerle ortaya koydu: “Bazı hatalar yaptık. Bu hatalar sonucunda darboğaza girdik. Mesela Papila Home adıyla 6 mağaza açtık. Bu mağazaların herbiri 4-5 bin metrekare alanlı. Finansal açıdan bunu çevirmede zorlandık. Ayrıca projeleri sattığımızdan daha hızlı bitirmeye çalıştık. İnşaat seviyeleri satış seviyemizin üzerindeydi. Ek maliyetler getirdi. Bunu hesaba katamadık.”

40 milyon YTL’lik satış

2 yıllık sürede yaklaşık 40 milyon YTL’lik satış yaptıklarını belirten Görmüş, Kınalı I Evleri’nde tüm tapuları teslim ettiklerini, diğer projelerde de tapuları teslim etmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. ArtCanadian Çelikevler projesini Garanti Barter adlı şirketine devredeceklerini anlatan Nusret Görmüş, Chantua projesini ise 2 büyük şirket ile gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. 10 milyon YTL civarında borcu, 5 milyon YTL de alacağı olduğunu belirten Görmüş, kendisinden konut satın alıp da tapu vermediklerinden isteyenlerden konutları geri aldıklarını da vurguladı.

“Kaybolmadım, borçlularla boğuşuyordum”

“Gelen haciz ve icra işlemleri nedeniyle büromu kapatmak mecburiyetinde kaldım. Bu sırada borçları ertelemek için İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdum. 1 yıllık süre için borçları erteledim. Şimdi büromdayım. Benden ev satın alanlar ile tek tek görüşüyorum. Tüm sorunları çözeceğim.”

Hangi proje nasıl kurtarılacak?

*Kınalı I: Projede 100 konutun. 83’ünün tapusu verilmişti. Son olarak 17 tapu daha verildi.

*Kınalı II ve III: Toplam 53 villa var. Borcu olmayanların tapusu verilecek. Diğer tapular borçlar bitince alınacak. İnşaatlar yüzde 50 düzeyinde tamamlandı.

*Chantua: 267 villa var. Bu villaların 100’ü satıldı. Son dönemdeki olayların ardından 14’ü iade edildi. 2 şirket ile görüşmeleri sürüyor. İnşaatın yüzde 30’u tamamlandı. Ortak alınacak ve tamamlanacak.

*ArtCanadian Çelikevler: 33’ü arsa sahibinin toplam 96 konutun 30’u satıldı. Proje 10 Ağustos’ta Garanti Barter’a devredildi.

Haberin Devamı