Gazete Vatan Logo

Kayıp kuzen kızlar bulundu aile isyanda

Evden kaçan 15 yaşındaki kuzenlerle cinsel ilişkiye giren evli ve bir çocuk babası mahkemece serbest bırakıldı


Balıkesir'de, evden kaçan 15 yaşındaki kuzenler S.K. ve Y.P., 29 gün sonra Edremit'in Akçay Beldesi'nde bulundu. Y.P. ile cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıkan evli ve bir çocuk babası 31 yaşındaki M.Ç. ile yardım ve yataklıktan gözaltına alınan 4'ü evli 6 arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sakarya Mahallesi'ndeki evlerinden, geçen 19 Ağustos'ta “Gezmeye çıkıyoruz'' diye ayrılan Y.P. ve S.K. akşam dönmeyince aileleri polise haber verdi. Çocuk Şubesi ekipleri, yaptığı araştırma sonucunda iki kuzeni, önceki gün erkek arkadaşlarıyla birlikte Akçay'da, oturdukları kafeteryada yakaladı. Çocuk polisi tarafından ifadeleri alınan kızların cinsel istismara uğradıkları ortaya çıktı. Kuzenlerden Y.P. ifadesinde, “Akçay'a gezmek için geldik. Burada lastikçi M.Ç. ile tanıştık. O bize yardımcı oldu. Onun ve arkadaşlarının evinde kaldık. Onunla kendi isteğimle, isteyerek birlikte oldum, cinsellik yaşadım. Ancak sonradan onun evli ve bir çocuk babası olduğunu öğrendim. Bana söz verdi. Eşinden boşanıp, benimle evlenecek. Şikayetçi değilim'' dedi. S.K.'nin de ifadesinde “Bir ay boyunca gezip eğlendik. Birlikte gezdiğimiz birkaç erkek bizimle olmak istedi ama ben izin vermedim, direndim. Kimseden şikayetçi değilim'' diye konuştu.

Polis ekiplerince gözaltına alınan M.Ç. ve arkadaşları 25 yaşındaki Hasan T., 27 yaşındaki Alaattin K., 22 yaşındaki Ergün A., 29 yaşındaki Veli B., 32 yaşındaki Gökhan S., 32 yaşındaki Veli E., küçük yaştaki kızları alıkoymaktan gözaltına alındı. Zanlılar sevkedildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KIZLAR SUSTU, AİLE İSYAN ETTİ

Zanlılar, mahkemece serbest bırakılmalarının ardından gazetecilerin görüntü almamaları için arka kapıyı kullanarak adliyeyi terk etti. Zanlıların serbest bırakıldığını duyan Y.P.'nin Bursa'da bir lunaparkta müdürlük yapan babası 45 yaşındaki Yılmaz P., “Böyle adalet olmaz'' diye bağırarak isyan etti. Adliye Sarayı önünde, “15 yaşındaki kızı iğfal ettiler. Ve bu adamlar serbest bırakıldı. Çocukların hayatı karardı. Var mı böyle bir kanun? Böyle adalet olmaz. Avukat tutamadık, garibanız diye devlete sığındık. Devlet de bir şey yapmadı'' diye haykırdı. Y.P.'nin annesi 42 yaşındaki H.Ç. de zanlılardan şikayetçi olduğunu belirtti, “Kızımın hayatını söndürdüler. Bir aydan bu yana perişan olduk. İnsan içine çıkamıyoruz. Hepsinden davacıyım'' diye konuştu.

KENDİM HESAPLAŞACAĞIM

Adliye önünde bekleyen kızı Y.P., boşandığı eşi H.Ç., baldızının kızı S.K. ile baldızı 51 yaşındaki N.K.'yı kendi kullandığı cipe alan baba Yılmaz P., “Şimdi ben onları bulmaya gidiyorum. Onlarla kendim, kendi hesabımca konuşacağım'' dedi. Adliyenin önünden ayrılmasının ardından DHA muhabirini telefonla arayan baba Yılmaz P., “Ben bu şerefsizi buldum. Evinden aldım geldim. İtirafları var. Millet görsün, ibret alsın'' dedi. Buluşma yeri olarak verilen parka giden DHA muhabirine Y.P. ile birlikte olduğu doğrulayan M.Ç., “Kızlarla bir arkadaşım aracılığı ile tanıştım. Birlikte bir süre gezdik. Onun isteğiyle birlikte oldum. O da çok istedi. Birbirimizi seviyoruz. Ayrılamayız, bundan sonra bir arada olacağız. Boşanıp, onunla evleneceğim'' dedi. Güçlükle sakinleştirilen baba Y.P., “Bizim başka işimiz var'' dedi, M.Ç.'yi de yanına alarak, parkı terk etti.

Haberin Devamı