Gazete Vatan Logo

Kayıp kızlar erkek arkadaşlarıyla bulundu

Kayıp kızlar erkek arkadaşlarıyla bulundu

Ankara'nın Kazan İlçesi’nde aynı aparmanda iki komşu ailenin çocukları olan ve 3 günden bu yana kayıp olan 13 yaşındaki E.N.B. ile 15 yaşındaki İ.B. adlı kızların Facebook üzerinden tanıştıkları 2 erkek arkadaşları ile Beypazarı’nda bulundu.

İlçedeki Atatürk Mahallesi’ndeki aynı apartmanda oturan E.N.B. ile İ.B. adlı kızların kaybolmaları üzerine aileleri Kazan polisine ihbarda bulundu. Ekipler, Kazan Ortaokulu 2’nci sınıf öğrencisi E.N.B. ile arkadaşı İ.B.’nin bulunması için harekete geçti. Polis, kızların okuldaki arkadaşları, öğretmenleri ve Facebook üzerinden yazışmalarını inceleyip, teknik takip sonucu arkadaşlarına ulaştı.

Kızların ailelerine gönderdikleri "İyiyiz" mesajı ardından cep telefonlarını kapattıkları belirtildi. Polisin yaptığı teknik takip sonucu, kızların buluştuktan sonra kaçtıkları arkadaşlarının cep telefonu sinyali yardımıyla 24 saat geçmeden bulundukları yer tespit edildi.

Polis, yaptığı teknik takip sonucu kızlarla birlikte arkadaşlarını Beypazarı’nda bir inşaat yakınında sokakta gezerken buldu. Kızlarla buluşan ve yaşları 18’in üzerinde olduğu belirtilen 2 erkekten biri, polisin takipte olduğunu anlayıp kaçarken, diğer arkadaşı ise kızlarla birlikte yakalandı. İfadesi alınan kızlarla birlikte erkek arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, kaçan diğer erkek arkadaşlarının ise aranmasına başlandı. Kızlarının yakalanması için polisten ve devlet yetkililerinden yardım isteminde bulunan ailenin şikayeti üzerine Kazan Savcılığı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı