Gazete Vatan Logo

Kayıp hemşireyi özel kuvvetler askerleri arayacak!

Beş yıl önce İdlib yakınlarında terör örgütü DEAŞ tarafından kaçırılan Yeni Zelandalı hemşire ve iki şoförü için, yeni bir operasyon başlıyor. Yeni Zelandalı özel kuvvetler askerleri, Irak'tan Suriye'ye girecek.

Kayıp hemşireyi özel kuvvetler askerleri arayacak!

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'de beş yıl önce alıkonulan Yeni Zelandalı hemşire ve iki şoförü, bir kez daha aranacak.

Kızılhaç adına çalışan Louisa Akavi ve iki şoför için, Yeni Zelanda hükümeti özel kuvvetler askerlerini Suriye'ye gönderiyor.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, hemşirenin yerini tespit etmeye çalıştıklarını ve özel kuvvetler askerlerinin Akavi'yi arayacaklarını söyledi. Yeni Zelanda askerleri Irak'tan Suriye'ye girecek.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin elindeki son güvenilir bilgi, Akavi'nin 2018'in sonlarında halen hayatta olduğunu gösteriyor.

62 yaşındaki hemşire ve şoförleri kaçıran terör örgütü DEAŞ, geçen ay Suriye'de tamamen yenilmişti.

Yeni Zelandalı hemşirenin bulunabileceği yerler arasında, 70 bin kadın ve çocuğun tutulduğu Suriye'nin kuzeyindeki el Hul kampı da var.

Hemşire ve iki şoförün bulunduğu araç, İdlib'e tıbbi yardım götürürken Ekim 2013'te silahlı teröristler tarafından durdurulmuştu.

2017'ye kadar terör örgütünün başkenti Rakka'da tutulan kurbanlar, son olarak Irak sınırındaki Elbu Kemal'de görülmüştü.

Haberin Devamı

Louisa Akavi, 1988 yılında Kızılhaç'a katılmıştı.

Milliyet