Gazete Vatan Logo

Kayıp denizcilere dua ve çiçek!

Kayıp yakınları denize çelenk bıraktı

Kayıp denizcilere dua ve çiçek!

Şile’de üç gün önce etkili olan fırtınada batan Rus gemisinden ve onları kurtarmaya çıkan bottan düşerek azgın dalgalarda kaybolan denizciler için tören yapıldı. Olayın yaşandığı sahilde müezzin vatandaşlarla birlikte kayıplar için dua etti. Duanın ardından kayıp yakınları denize çelenk bıraktı...

Şile’de batan yük gemisiyle Kıyı Emniyeti botunun kayıp personellerini arama çalışmalarına dün de devam edildi. Şile Limanı’ndan 3 tekneyle denize açılan balıkçılar, denize ağ ve kanca atarak arama yaptı. Çalışmaya katılan bir balıkçı teknesi, dalgaların etkisiyle kayalıklara çarpma tehlikesi yaşadı. Deniz polisinin uyarısı üzerine bu tekne limana geri döndü. Aramayı sürdüren diğer balıkçıların, su yüzeyinde bir mont gördüklerini ihbar etmesi üzerine hız kazanan çalışmalar, 6 balıkçı teknesi, Sahil Güvenlik botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botu tarafından sürdürüldü. Havadan da yapılan çalışmalar, bir önceki güne göre daha dalgalı olan denizde güçlükle sürdürüldü.
Kayıp denizcilere dua ve çiçek
Soruşturma başladı

Faciayla ilgili Şile Cumhuriyet Savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı. Kurtarma botundan mucize eseri sağ kurtulan Ahmet Kasarcı, dehşet anlarını anlattı. Kasarcı basın mensuplarının soruları üzerine kendi vardiyasında çalıştığını ancak diğerlerinin durumunu bilmediğini söyledi. O günkü gibi kötü hava şartlarında denize çıkma yetkisinin kaptanda olduğunu belirten Kasarcı, “Bir can dahi olsa kurtarmak için denize çıktık ama bu kaza meydana geldi. Geminin o hava için teknik donanımı sahip olup olmadığını bilmiyorum. Benim can yeleğim vardı, olmasaydı burada olmazdım zaten” dedi.


Ukrayna basını geldi

Batan Rus gemisi Volga Balt 199’un Ukraynalı mürettebatından 4’ü kurtulmuş, birinin cesedi bulunmuştu. Kayıp 7 denizcinin arama çalışmalarını görüntülemek için dün Ukrayna basını Şile’ye geldi ve ülkelerine yayın yaptı.

Rıhtımda dua
Kayıp denizcilere dua ve çiçek
Şile Merkez Camii Müezzini Yusuf Mengene, rıhtıma gelerek vatandaşlarla birlikte kayıplar için dua etti. Duanın ardından kayıp yakınları tarafından denize çelenk bırakıldı. Bu arada polis arama çalışmalarının yoğunlaştığı mendireğe kayıp yakınları, görevliler ve basın mensupları dışında kimseyi almadı. Bu yüzden zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bottaki görevlilerden Mehmet Genç ile dalgalara kapılan balıkçı Mümin Akgün’e dün de ulaşılamadı.

Haberin Devamı