Gazete Vatan Logo

Kayıp çocuklar Ankara'da görüldü iddiası!

Kayıp çocuklar Ankara'da görüldü iddiası!

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde geçen hafta salı günü kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı, tüm arama çalışmalarına rağmen Kelkit Çayı'nda da bulunmadı. İki çocuğun kaybolması ile ilgili görevlendirilen 4 kişilik özel ekip, çocukların kaçırılma ihtimali üzerine yoğunlaştı.


Bugün GAZETEVATAN.COM'un ulaştığı bir görgü tanığı bomba iddialarda bulundu. Ankara'da yaşayan ve grafikerlik yaptığını söyleyen N.G. adlı kadın, kayıp çocukları Ankara Kızılay metrosunda yanlarında yirmili yaşlarda bir adamla gördüğünü iddia etti.

N.G., çocukların panik halinde olmalarının aksine oyun oynar halde olduğunu ve yüzlerinin kirli olduğunu vurguladı. Çocukların yanında olduğunu söylediği ve kırmızı atkısı olan kişinin de rahat tavırlar sergilediğini aktardı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Bu iddiaların üzerine Reşadiye Emniyeti'nden açıklama geldi. Emniyet yetkilisi, görgü tanığının iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve yanılmış olacağını söyledi. Çocukların kayıp olduğu köyün giriş ve çıkışlarındaki tüm kamera kayıtlarının incelendiğini ve şüpheli bir araca rastlamadıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

"GÖRSEL YETENEĞİME ÇOK GÜVENİYORUM"

Görgü tanığı, Ankara'da grafikerlik yaptığını ve görsel yeteneğine çok güvendiğini söyledi. "İşim dolayısıyla görsel yeteneğime çok güveniyorum" diyen N.D., gördüklerinin kayıp çocuklar olduğuna emin olduğunu iddia etti.



Görgü tanığı, şu iddialarda bulundu:

30 Aralık Çarşamba günü 11:00-12:00 sularında, Ankara Kızılay Metrosu'nda Karanfil Sokak ile Meşrutiyet çıkışı arasında kalan mağazaların olduğu yerdeydiler. Çocukların yanında yirmili yaşlarda olduğunu tahmin ettiğim, 'taraftar' gibi giyinen ve boynunda kırmızı bir atkı bulunan bir genç adam vardı. Küçük olan çocukla beraber yürüyen merdivenlerden aşağı iniyorlardı. Bu sırada küçük çocuk sürekli yukarı bakıp arkadaşını bekliyordu. Aşağı indiklerinde ben de indim. Yaşı büyük olan diğer çocuk da kısa süre sonra koşarak aşağı indi.

Çocukların yüzleri kir içindeydi ve hareketlerinden oynadıkları anlaşılıyordu. Atkılı adam, çocuklar oynarken yanlarından uzaklaşınca yanlarına çağırdı. Zorla tutuyormuş gibi görünmüyordu. Çocukların kayıp çocuklara benzerliği çok dikkatimi çekti. Onlar olduğuna inanıyorum, çok benziyorlardı.

Haberin Devamı




POLİSE ŞİKAYET ETMİŞ

Görgü tanığı N.G., çocukları gördükten sonra 155'e telefonla ihbarda bulunduğunu aktardı. İlerleyen günlerde durumu sorgulamak için tekrar 155'i aradığını söyleyen N.G., polislerin kendisine yazılı ifadesi doğrultusunda metrodaki kameraların incelenmeye alınacağını söylediğini iletti.