Gazete Vatan Logo

Kaybolan düğün fotoğraflarına tazminat!

İZMİR’de üç yıl önce evlenen Seda- Yener Çıtak çiftinin, düğün gecelerinde çekilen fotoğraf ve video görüntülerini kaybeden fotoğrafçı ve düğün salonu işletmecisine açtıkları tazminat davası sonuçlandı. ;Mahkeme, düğün salonu işletmecisi Latif Aydemir’i, Çıtak çiftine, yasal faizi hariç 7 bin 350 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Üç yıl önce evlenen Seda- Yener Çıtak, düğünlerini Bayraklı’daki bir düğün salonunda ; yaptı. Düğünden önce 4 bin lira karşılığı yapılan sözleşmede, salon kirasının yanı sıra fotoğraf ve video çekiminin de salonunun anlaşmalı olduğu Halil İbrahim Ayhan tarafından yapılacağı ve başkasının fotoğraf ya da video çekimi yapamayacağı yer aldı. Çıtak çifti ve davetliler, gece boyunca dans edip eğlenerek kameraya poz verdi.

’HARD DİSK ÇÖKTÜ, GÖRÜNTÜLER YOK OLDU’

Düğünden bir süre sonra çift, salonun işletmecisi Latif Aydemir’e giderek fotoğraf ve video görüntülerini istedi. İşletmeci de çifti çekimleri yapan Halil İbrahim Ayhan’a gönderdi. Ancak çiftin iddiasına göre Halil İbrahim Ayhan, çekilen fotoğraf ve görüntüleri kaydettikleri harici hard diskin çöktüğünü, bu nedenle de görüntülerin yok olduğunu söyledi.

Çöken harici diskteteki fotoğraf ve görüntülerin kurtarılabileceği umuduyla aylarca beklediklerini ;belirten Çıtak çifti şunları anlattı:

"Bu konuda ısrar ettiğimizde, karşı taraf yükümlülüklerini yerine getirmek ve hatalarını telafi etmek yerine bizi oyaladı ve adeta alay etti. Düğün boyunca salon fotoğrafçısına poz verdik. Hiç fotoğraf olmadığını belirtip, üç saatlik video görüntülerini teslim ettiler. Ancak onların da sadece 20 dakikasında ses vardı görüntü yoktu. Elimizde bu mutlu günümüzü gösterecek hiçbir fotoğraf ve video görüntüsü yok. Bu nedenle düğünde akrabalarımızın çektiği birkaç amatör fotoğraf da karanlık ve kötü çıktı. Yani bu en özel güne ilişkin hiçbir fotoğrafımız bulunmuyor. Hayatlarının bu en mutlu ve önemli gününün görüntülerini alamayınca büyük bir üzüntü içine girdik. Küçümsenemeyecek olan bu yaşananlar, hayatımız boyunca üzüntü yaratacak. Gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek, ihmal ve tedbirsizlik sonucu çok mutlu günün görüntülerinin yok olmasına neden olan davalıların, bir de bu üzüntüyü hafife alması ve olumlu yaklaşım göstermemesi kişilik haklarımızı zedelemiştir."

10 BİN 500 LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Amaçlarının, aynı durumu başkalarının da yaşamaması olduğunu vurgulayan Çıtak çifti, avukatları aracılığı ile tüm bu nedenlerle salon sahibi ve fotoğrafçıdan 500 lirası maddi, 10 bin lirası da manevi toplam 10 bin 500 lira tazminat talebinde bulundu. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen tazminat davasının son duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Hakim Meral Özdikicierler, avukatlara son sözlerini sordu.

Çiftin avukatları Pervin Selçuk ile Azat Elçi, önceki iddialarını tekrarlayarak şöyle dedi:

"Davalı tanığı Erol Altun dahi düğün salonunun Latif Aydemir’e ait olduğunu bildirmiştir. Burayı işlettiği belirtilen dava dışı şirketin kestiği fatura bile yoktur. Tüm aşamalarda Latif Aydemir ile muhatap olunmuştur. Müvekkilerimin düğün salonunun şirket tarafından işletildiğini bilmesi mümkün değildir, davanın kabülene karar verilsin."

Davalı Latif Aydemir’in avukatı Levent Akçay ;ise, ;fatura kesilmemesinin vergi hukuku ile ilgili ;olduğunu ve ;dosyayla ilgisinin ;olmadığını kaydederek, ;"Fatura kesilmemiş olması düğün salonunun şirket tarafından işletildiğini ispat etmez. Husumetten ret kararı verilmemesi halinde esastan reddini, olmadığı taktirde hakkaniyet gözetilerek tazminat kararı verilmesini istiyoruz" diye savunma yaptı.

FOTOĞRAFI ÇEKENE CEZA YOK

Hakim Meral Özdikicierler, ayrıntıların gerekçeli kararda açıklanacağını belirterek duruşmayı bitirdi. Halil İbrahim Ayhan hakkındaki davanın husumet nedeni ile reddine, Latif Aydemir hakkındaki davanın ise kısmen kabülü ile davacı Yener Çıtak için yasal faizi hariç 350 lira maddi, 3 bin 500 lira manevi, eşi Seda Çıtak için de 3 bin 500 lira manevi toplam 7 bin 350 lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Haberin Devamı