Gazete Vatan Logo

Kaybeden yok kazanan Türkiye!

Sonuçların kesinleşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi’nden vatandaşlara seslenen Başbakan Yıldırım, kardeşlik vurgusu yaptı ve “Şimdi artık dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır” dedi

Kaybeden yok kazanan Türkiye!

Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan yüzde 51.4 ‘evet’ çıkmasıyla yurt genelinde kutlamalar başladı. Ankara’da AK Parti Genel merkezi’nin önüne akın eden ‘evet’çiler, zaferlerini kutladı. Başbakan Binali Yıldırım da gelenek olduğu üzere genel merkezde balkon konuşması yaparak kalabılıklara seslendi. Konuşmasında ağırlıklı olarak kardeşlik vurgusu yapan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

‘Kardeşiz, tek vücuduz’

“Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun, kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz, tek vücut, tek bir milletiz. Aziz vatandaşlarım, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ön gören halk oylaması gayri resmi sonuçlara göre evet ile neticelenmiştir. Cenab-ı Mevlam hayırlı, uğurlu eylesin. Yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum.”

‘Yeni bir sayfa açıldı’

“Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır. Herkes emin olsun ki çıkan bu sonucu halkımızın refahı için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim. Yurt dışında yaşayan ve Türkiye’nin demokrasisine sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkür ve bir selam. Kurucu genel başkanımız, liderimiz, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Kendisini buradan defalarca bu balkon konuşmasını yaptığı yerden, sevgiyle saygıyla bütün teşkilatım adına selamlıyorum.”

Haberin Devamı

‘Özel teşekkür ve selam’

“Bu anayasa değişikliğinde beraber çalıştığımız MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Yola çıkarken söylediğimiz gibi halkın iradesi nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış cumhurbaşkanlığı yönetim sistemine olur vermiştir. Vatandaşlarımızın tercihi doğrultusunda geleceği güven içinde inşa edeceğiz. Açıkça söylüyorum, bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazanan Türkiye’dir, kazanan aziz milletimdir. Şimdi artık dayanışma, bir olma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Sandıkta bizim tercihimiz evet çıktığı için mutluyuz.”

Haberin Devamı