Gazete Vatan Logo

Kayakta bir ölüm daha

Kayak dünyası, milli kayakçımız Aslı Nemutlu'nun ardından Kanadalı sporcu'nun ölümü ile sarsıldı

Kanadalı serbest stil kayakçı Sarah Burke, perşembe günü Utah'ta yaptığı antrenman sırasında geçirdiği kazadan dolayı hayatını kaybetti.

Dünyanın en iyi yarım-boru kayak sporcuları arasında kabul edilen Sarah Burke, Rusya'da 2014 yılında duzenlenecek olan Olimpiyat Oyunlarında altın madalya için favori olarak gösteriliyordu.

Kanadalı sporcunun aile basın danışmanı İris Yen, yaptığı yazılı açıklamada, "Sarah sevdiği insanların arasında barışçıl bir şekilde hayata veda etti. Sarah'in isteği gereği, kendisinin ortanlari diğer insanların hayatlarını kurtarmak için bağışlandı" ifadelerini kullandı.

29 yaşındaki sporcu, geçtiğimiz salı günü Park City Mountain Resort'ta yarım boru kayak antrenmanı yaparken düşmesi sonucu yaralanmış ve ambulans ile Utah Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmüş ve daha sonra omur bölgesinden ameliyat geçirmişti.

Yapılan açıklamada, Sarah'ın düşmesi sonucunda omursal anayolunda kopma meydana geldiği ve bunun da beyin kanamasına yol açtığı belirtildi. İris Yen yaptığı açıklamada, "Operasyonun ardından yapılan birkaç nörolojik, elektronik teşhis ve görüntüleme çalışmaları gösterdi ki; Sarah'in beyninde kalp durmasının ardından oksijen yetmezligi ve kanamadan dolayı tedavi edilemez hasarlar meydana gelmiştir" şeklinde konuştu.

Ocak ayının başlarında da milli kayakçımız Aslı Nemutlu antrenman sırasında dengesini kaybederek düşmüş ve hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı