Gazete Vatan Logo

Kayak fiyatında Alpler’i zorladık

Kayak fiyatında Alpler’i zorladık

Türkiye’nin kış turizminde fiyatları rakiplerine yaklaştı. 5 gecelik 3 bin 250 liraya kadar çıkan tatil fiyatları Alpler’le yarışır hale geldi.

Avusturya, İsviçre ve Fransa gibi zorlu rakiplerin karşısında kış turizmini geliştirmeye uğraşan Türkiye’nin ziyaretçi sayısı, tesis ve yatak kapasitesi artıyor. 10 yıl önce kış aylarında 2.7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, bu sayı 2014 itibarıyla 4.8 milyon kişiyi aştı. Ziyaretçi sayısında 10 yılda yüzde 76’nın üzerinde artış oldu. 2015 yılında 5 milyon kişi hedefleniyor.
Rakip Bansko’yu geçti
Şu anda 28’i turizm belgeli olmak üzere toplam 51 kayak tesisi bulunurken, yatak kapasitesi de 10 bini buluyor. TÜRSAB’ın Kış Turizmi Raporu’na göre, Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinde doluluk oranları şimdiden yüzde 90’ları aştı. Bu merkezlerde faaliyet gösteren otellerde 26 Ocak’ta başlayacak yarı yıl tatiliyle fiyatların da zirve yapması bekleniyor. Tesis sıkıntısı nedeniyle Türkiye’deki otellerin fiyatları Avrupa’daki önemli kayak tesislerindeki fiyatların üzerine çıkıyor. 5 gecelik dağ tatili için Kartalkaya’da 3 bin 250 lira, Palandöken’de 2 bin 216 lira, Uludağ’da 1.968 lira, Erciyes’te ise 1.825 lirayı gözden çıkarmak gerekiyor. Bu rakamlar, Türkler’in ucuz kayak için gittiği Bulgaristan’ın Bansko kayak merkezinde tatilin neredeyse 3 katına geliyor.

Haberin Devamı