Gazete Vatan Logo

Kaya tırmanışı sonu oldu

İzmir’in Buca ilçesinde kaya tırmanışı yaptığı sırada dengesini yitirerek düşen 33 yaşındaki Leyla Kara yaşamını yitirdi.

Kaya tırmanışı sonu oldu

Feci olay önceki akşam Kaynaklar Mahallesi’ndeki kaya tırmanışı alanında meydana geldi. Arkadaşları ile kaya tırmanışı yapmak için tırmanış bölgesine giden Leyla Kara, fotoğraf çekmek isterken dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten kayalık zemine düştü. Kara’nın arkadaşları durumu sağlık ve Jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, Kara’nın öldüğünü belirledi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan babası Hüseyin Kara, ağabeyi Hasan Kara ve yakınları tarafından cenazesi alınan Kara’nın 6 yıldır tırmanış sporu yaptığı belirtildi.

Anne Fevziye Kara’nın ise acı olayı duyduktan sonra fenalaştığı belirtildi. Kara’nın dayısı 49 yaşındaki Mehmet Ergin, “Arkadaş grubuyla 5-6 yıldır sürekli tırmanış yapardı. Tırmanış sırasında 10 metre yükseklikten dengesini kaybedip önce bir kayanın üzerine düşmüş. Kamp grubunda doktor arkadaşı ilk müdahaleyi yapmış. Sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etmiş fakat nabız alamamışlar. Sporu çok seven biriydi. 5 kardeşi vardı. Öyle ki kardeşlerini bile götürürdü. Kendi ruhundaki spor aşkını onlara da aşılamak isterdi. Kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

Haberin Devamı