Gazete Vatan Logo

Kavurucu sıcaklarda saç sağlığına dikkat

Uzmanlar, aşırı güneş maruziyetinin saçları matlaştırdığını, uzun süre deniz suyunda kalan saçların da yıpranabildiğini söylüyor.

Kavurucu sıcaklarda saç sağlığına dikkat

İnce ve kıvırcık telli saç yapısının güneş ışınlarından daha çok etkilendiğini belirten uzmanlar, aşırı güneş maruziyetinin saçları matlaştırdığını, uzun süre deniz suyunda kalan saçların da yıpranabildiğini söylüyor.

Sıcak havalarda saç sağlığını korumanın yollarını anlatan Saç Ekim Merkezi Koordinatörü Yasemin Gölgör, güneş ışınlarının zararlı etkilerinin özellikle ince ve kıvırcık telli saçları olan kişilerde daha çok görüldüğünü belirtti.

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilcisi Erkan Doğan'ın haberine göre, güneşin, saçları matlaştırıp ışıltısını yok eden Gölgör, “Deniz güneş ve sıcak birleştiğinde saçı yıpratarak cansız bir forma sokar. Deniz suyu yüksek oranda tuz içerir bu da saçlarımızı yıpratmaya en büyük etkendir. Saçları her gün yıkamadan dolayı da yağ dengesini kaybettirerek saç tellerinizin yıpranmasına davetiye çıkarıyorsunuz. Sık sık yıkamak yerine 3 günde bir yıkayarak, her gün yıkamak zorunda iseniz şampuan kullanmadan yıkamanız daha uygun olacaktır” dedi.

SICAK HAVALARDA SAÇLARI KORUMANIN YOLLARI

Haberin Devamı

Saçları güneşten korumak için önerilerde bulunan Gülgör, “Pamuklu ve mümkünse delikli şapkalar pamuklu eşarplar ile koruma altına alabilirsiniz. Saç yapınıza uygun yağlar ve bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Saçlarınızı denize havuza girdiğiniz zaman toplayabilir, çıktıktan sonra duru su ile hemen yıkayabilirsiniz. Saçlarınız güneşten dolayı matla şıp sertleşebilir bunun içinde saç yapısına uygun sıcak yağ bakımları yapabilirsiniz” diye konuştu.

UZUN SÜREN SAÇ KAŞINTILARINI ÖNEMSEYİN

Aşırı sıcaklardan dolayı saç kaşıntılarının da fazla olabileceğine dikkat çeken Gülgör, “Tek bir sebebi olmayan kafa kaşıntısı için birçok neden sıralayabiliriz. Bu kullanmış olduğunuz günlük şampuan ve saç kremlerinden başlamak üzere seboreik dermatit, egzama sık sık yıkamak gibi sorunlara uzanabilmektedir. Dermotoloji doktoruna başvurmanız gerekmektedir” şeklinde konuştu. (NTV)