Gazete Vatan Logo

Kavgaya Arınç da katıldı!

CHP ile AA arasında sansür kavgası...

CHP ile Anadolu Ajansı arasında sansür kavgası var. CHP, ajansın kuruluş yıldönümü nedeniyle genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yayınladığı mesajı ajansın sansürlediğini iddia etti. Sansür iddialarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yanıt verdi. "Kılıçdaroğlu militan bir mesaj yayınlamış. Kimse bize ideolojinin deli gömleğini giydirmeye kalkmasın" dedi.

CHP ile Anadolu Ajansı arasındaki kavga CHP liderinin kullandığı, "Anadolu Ajansı AKP'nin değil Türkiye'nin sesini duyurmakla görevlidir" ifadeleriyle başladı.

Ama Anadolu Ajansı'nın haberinde, o ifadeler yer almadı. CHP de bu duruma tepki gösterdi, açıklama yaptı, "Eleştiri var diye haber yapmamak iktidar yandaşı medya ile AA'nın bütünleştiğini gösterir" dedi.

Anadolu Ajansı da "Herkesin iyi dileklerini ilettiği bir günde CHP, iktidar partisi ile Anadolu Ajansı üzerinden hesaplaşmayı amaçlıyor" ifadesi ile yanıt verdi.

Açıklamadan sonra bu kez Anadolu Ajansı'dan Sorumlu Başbakan yardımcısı Bülent Arınç konuştu, ve hem o iddiaya hem de Anadolu Ajansı'ndan sendika nedeniyle bazı isimlerin zorla emekli ettirildiği iddialarına yanıt verdi.

Ajansın 92. kuruluş yıldönümü etkinliklerinde konuşan Arınç, Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine değil ama ajans çalışanlarının baskı altında tutulduğu iddiasına yanıt verdi.

Bülent Arınç şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisi liderimiz, sendika içinde yaşanan gelişmelerden çok büyük üzüntü duymuş. Bizim doğum yıl dönümümüzde militan bir edayla, ideolojik bir anlatımla bizi eleştiren bir mesaj yayımlamış. Keşke bugün aramızda olsaydı veya sosyal medyayı iyi kullanıyorsa bizi kendi ipad'inden takip etseydi, Anadolu Ajansı'nda yaşanan bu muhteşem gelişmeyi, fevkalade alkışlarla karşılardı diye düşünüyorum. Bize ideolojinin deli gömleğini giymiş gözlerle bakmasın kimse.

Çalışanların haklarını sonuna kadar vereceğiz ve dilerim ki milyar dolarlık ihalelere anında peşin para bulup da yatıran iş adamlarının kendi gazetelerinde, televizyonlarında çalışanları açlığa mahkum ettiklerini de görebilseydi. Ücretlerini, paralarını vermedikleri gazetecilerin, kapı önüne koyuverdiklerinin, kirasını ödeyemeyen, telefon ücretini yatıramayan, çocuğunu elinden tutup kreşe,okula gönderemeyen çalışanlarının da hakkını, keşke Anadolu Ajansı'nın binde biri kadar verebilseydi. Veriyoruz ve vereceğiz."

Haberin Devamı