Gazete Vatan Logo

Kavganın kaybedeni liderler

Meclis’te yaşanan kavgaya dair İstanbul’da yapılan bir ankete göre seçmenler yaşananların faturasını her iki partiye de çıkarttı. MetroPOLL tarafından İstanbul’da 2 bin 426 kişi ile Meclis’te yaşanan kavganın nasıl algılandığını tespit amacıyla yapılan anketin sonuçları şöyle:

* AK PARTİ SORUMLU: Araştırmaya katılan seçmenlerin yüzde 20.4’ü Meclis’te yaşanan tartışmadan AK Parti’yi sorumlu tuttu.

* MHP SORUMLU: Katılımcı seçmenlerin yüzde 29’u “MHP’yi sorumlu” buldu.

* İKİSİ DE SORUMLU: Katılımcıların yüzde 26,7’sine göre yaşananlardan her iki parti de sorumlu. Bu konuda kanaat belirtmeyenlerin oranı yüzde 21,7 oldu.

* BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR: AK Parti’li seçmenler MHP’yi, MHP’li seçmenler AK Parti’yi itham etti. CHP’li seçmenler, AK Parti’yi, MHP’li seçmenlerden daha fazla sorumlu tuttu. BDP ve SP’li seçmenler bu konuda AK Partililere yakın görüşte çıktı.

* ERDOĞAN’IN TAVRI: Araştırmaya katılanların yüzde 36,8’i tartışmalarla ilgili olarak Erdoğan’ın takındığı tavrı onaylarken, yüzde 48,7’lik bir kitlenin onaylamadığı ortaya çıktı.

* AK PARTİLİ SEÇMEN: AK Partili seçmenlerin yüzde 64,8’i kendi liderlerinin davranışını onaylarken, yüzde 22,4’ü onaylamadı.

* CHP’Lİ SEÇMEN: CHP’li seçmenler bu konuda da MHP’li seçmenlerden daha yüksek oranda AK Parti liderini sorumlu tuttu.

* KADINLAR ERDOĞAN’A KIZDI: Başbakan Erdoğan’ı onaylamayanlar arasında kadınların erkeklere göre belirgin şekilde daha fazla olduğu dikkat çekti.

* BAHÇELİ’NİN TAVRI: İstanbullu seçmenlerin yüzde 64,2’si tartışmalar sırasında Devlet Bahçeli’nin takındığı tavrı onaylamadı. Onaylayanların oranı yüzde 17.2 oldu. MHP’li seçmenlerin yüzde 48.62’si Bahçeli’nin davranışını onaylarken, yüzde 41.3’ü onaylamadı.

* İKİ PARTİ DE YARA ALDI: Anket sonucunu değerlendiren Prof. Özer Sencar, “Bu doneler, Meclis’teki tartışmalardan, her iki liderin de yara aldığını gösterdi” dedi.

Haberin Devamı