Gazete Vatan Logo

Kato’dan Edirne’ye nöbette

Türkiye bayramı kutlarken, yurdun dört bir yanında askerler vatan nöbetine devam etti. Kimi kısa satranç molaları verdi, kimi bayramlaştıktan hemen sonra dürbünün başına geri geçti

Kato’dan Edirne’ye nöbette

2 bin 850 rakımda bayram namazı

Terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği yerlerden biri de 2 bin 850 metre rakımlı Kato Dağı. Mehmetçik bayram namazını, PKK’ya ait onlarca mağara ve yüzbinlerce mahimmatın ele geçirildiği Kato Dağı’nda kıldı. Mehmetçiğin bu anı ise sosyal medyada paylaşıldı. Arama-tarama faaliyetlerinin sürdüğü Kato Dağı’nda güvenlik güçleri 24 saat nöbet tutuyor.

Preveze ruhu

Türk donanmasının kahraman mensupları, vatan savunmasındaki sorumluluklarını Ramazan Bayramı’nda da “Preveze ruhu” içinde yerine getirdi. Deniz Ana Üssü’nde bulunan TCG Zıpkın Hücumbotu’nda görev yapan bahriyeliler, ailelerine bayram mesajı gönderdi. TCG Zıpkın Hücumbotu Komutanı Dnz. Binbaşı Sezgin Beşli, Bizler burada nöbette oluyoruz ki, dışarıda vatandaşlarımız huzur içinde uyuyabiliyorlar” diye konuştu.

Jandarma’dan mesaj

Jandarma Genel Komutanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyondan dönen komando babanın çocuğuyla buluşma görüntüsünü basın mensuplarıyla paylaştı. Komutanlık tarafından paylaşılan görüntüler, “Sevdiklerinden uzak vazife başındaki bütün personelimizin ve milletimizin Ramazan Bayramı’nı kutlarız” ifadeleriyle sona erdi.

Haberin Devamı