Gazete Vatan Logo

Katliam gibi kaza! 6 ölü çok sayıda yaralı

KARS- Ardahan karayolunda yağış nedeniyle kayganlaşan yolda iki otomobil ve öğrenci servis aracının karıştığı zincirleme kazada, 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında Kars’ın Susuz ilçesiyle Ardahan arasındaki karayolunun 14’üncü kilometresinde meydana geldi. Kırkpınar mevkisinde havanın yağışlı olması nedeniyle kayganlaşan yolda, sürücülerinin kimlikleri henüz öğrenilemeyen 25 FL 520 ile 75 AC 980 plakalı iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazayı gören ve Susuz ilçesinden aldığı öğrencileri Küçük Çatak köyüne götüren 36 M 1153 plakalı minibüsün sürücü, demir yığınına dönüşen otomobillere çarpmamak için direksiyon kırdı. Sürücüsü tespit edilemeyen minibüs de yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada 6 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Kazanın öğrenilmesiyle birlikte Kars ve Ardahan’dan UMKE, AFAD, itfaiye ve çok sayıda ambulans olay yerine sevk edildi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ve polis, karayolunda kontrollü olarak trafik akışını sağlarken, ölenlerin cesetleri savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından kaldırılırken, yaralılar Kars ve Ardahan’daki hastanelere sevk edildi.

Haberin Devamı

Kazada ölen ve yaralananlarla sürücülerin kimliklerinin belirlenmesi için başlatılan çalışmayla birlikte soruşturma sürdürülüyor.

Bu arada kazada ölen ve yaralananların yakınları, kısa sürede olay yerine ulaşarak yakınlarının sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştılar. Kaza sonrası öğrenci servisinden çocukların etrafa saçılan kitapları ve poşet içerisindeki ekmekleri, iki otomobilde bulunanların ayakkabı, çocuk oyuncağı ve yiyecekler görevlilerce toplandı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Kars-Ardahan karayolunda meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve yaralanan 19 kişinin kimlikleri belirlendi.
Ardahan’dan Kars istikametine gelen Erkan Tikicileri’nin kullandığı 25 FL 520 plakalı otomobil ile Ardahan yönüne gitmekte olan Necdet Koç idaresindeki 75 AC 980 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazayı gören ve Susuz ilçesinden aldığı lise öğrencilerini 36 M 1153 plakalı minibüs ile Küçük Çatak köyüne götüren Erdoğan Gültekin, otomobillere çarpmamak için aracın direksiyonunu kırdı. Kontrolden çıkan minibüs yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Kazada 75 AC 980 plakalı otomobilin sürücüsü Necdet Koç (30) ile aynı araçta bulunan Halime Koç (44), Mikail Şit (55), Naciye Şit (45), Eylem Şit (28), Emirhan Şit (3) hayatını kaybetti. Coşkun Koç (23) ile diğer otomobildeki Kars nüfusuna kayıtlı sürücü Erkan Tikicieri (36) ve Nevzat Taşkıran (38) yaralandı.
Şarampole devrilen öğrenci servisinde yaralanan 16 kişinin isimleri ise şöyle: Sürücü Erdoğan Gültekin (45), yolcular Ethem Mintaş (57), Halis Mece (53), Halis Mintaş (48) öğrenciler; Berfin Gültekin, Emine Gültekin, Gülsenem Gültekin, Duygu Mencik, Seçil Gültekin, Dilan Minkara, Selcan Meyan, Ayça Mintaş, Melike Merhan, Bahar Mintaş, İsa Merhan, Aynur Mençur.
Kaza sonrası Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Milli Eğitim Müdür vekili Omsun Urlunç yaralıları hastanede ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Günay Özdemir, "Bugün maalesef Kars-Ardahan arasında üzücü bir kaza meydana geldi. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralıların durumu iyi. 3 araç kazaya karışmış durumda. Bunlardan biri öğrenci servisimiz. Öğrenci servisimiz diğer araçlara çarpmamak için yan yatmış. Öğrencilerimizde ciddi yaralanma yok. Hepsi şu anda gözlem altında ve hastanede tedavileri devam ediyor" dedi.
Milli Eğitim Müdür vekili Osman Urlunç ise, "Bugün hakikaten çok üzücü bir kaza oldu. Susuz ilçesinde lise öğrencilerini taşıyan ve Küçük Çatak köyüne minibüsün sürücüsü kazaya karışmamak için frene basınca yolunda kaygan olmasıyla şarampole yuvarlandı. 12 öğrencimiz yaralandı. Çok şükür öğrencilerden kaybımız yok. Hepsi şu anda hastanelerde tedavi altındalar. Hayati tehlikeleri yoktur. Hepsi taşımalı öğrenci. Kazada ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.
Tedavileri süren öğrenciler kazayı hatırlamadıklarını bir anda aracın durduğunu fark ettiklerini söylediler. Bazı öğrencilerde, ’Yolda arabalar kaza yapmıştı. Dolu yağdı, şoförde dengesini kaybedince araba kaydı’ dediler.

Haberin Devamı