Gazete Vatan Logo

Katliam durduruldu

Finike’de sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu ile maden arama izin belgesi, iptal edildi.

Katliam durduruldu

ANTALYA’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu ile maden arama izin belgesi, Antalya 2’nci İdare Mahkemesi’nce iptal edildi. Kararı temyiz eden firmanın, bu süreçte maden ocağında faaliyetin sürmesi için mahkeme kararının yürütmesinin durdurulma talebi, Danıştay tarafından reddedildi. Danıştay 14’üncü Dairesi, temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin, İdare Mahkemesi’nce verilen kararın yürütmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğine dikkati çekti.

Toroslar ve Akdeniz Kıyıları Çevre Derneği Taş Ocaklarıyla Mücadele Platformu Sözcüsü Ali Ulvi Büyüknohutçu, temyiz sürecinde firmanın faaliyetini sürdürmesi yönündeki istemin reddedilmesiyle şu an alanda hiçbir çalışma yapamayan firmanın Danıştay’ın kararına kadar da yapamayacağını kaydetti. Büyüknohutçu, bu kararın da Danıştay tarafından yerel mahkeme kararının onaylanacağını gösterdiğini ve büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı