Gazete Vatan Logo

Katlanabilir iPhone mu geliyor?

Bugüne kadar katlanabilir iPhone telefonları ile ilgili sayısız iddia ortaya atıldı. Kimileri tasarım ile ilgili ayrıntılara özellikle yer verirken, bazıları da donanım hakkında çeşitli sızıntıları gündeme getiriyor.

Katlanabilir iPhone mu geliyor?

Öncelikle katlanabilir cihazlarla ilgili bazı ayrıntılara yer vermek gerekiyor. Katlanabilir akıllı telefonlar Samsung ve Huawei tarafından defalarca denendi. Fakat her seferinde aslında bunun hiç iyi bir fikir olmadığı görüldü. Ekran problemlerinden donanım sorunlarına kadar çok çeşitli zorluklar yaşandı.

Apple’a yakın kaynakları olduğunu belirten Jon Prosser, firmanın kısa bir süre içerisinde katlanabilen cihazlarla ilgili hızlı çalışmalar yapacağı ifade edildi. Burada hızlı dememizin nedeni, şirketin çabucak yeni bir ürün piyasaya sunmak istemesinden kaynaklanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Apple şirketinin bir katlanabilir ekran patenti aldığı söylenmişti. Cnn Türk'ten Ecevit Bıktım'ın haberine göre Uzun süre yapılan araştırmalarda bu patentin doğru olabileceği ile ilgili bazı veriler elde edildi. Fakat bugün gelen yeni bilgilere göre, Apple gerçekten de katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışıyor. Birçok kişi bunun Şimdilik Ar-Ge faaliyeti olduğunu düşünse bile, aslında firma piyasaya ürün sunmak için çok ileri bir aşamaya geçti.

Haberin Devamı

Alfred Üniversitesi profesörlerinden William LaCourse, bu yılın başlarında Apple şirketinin katlanabilir bir cihaz üretmek üzere olduğunu söylemişti. Hatta bu cihazın 1 ya da 1.5 yıl içerisinde piyasaya sunulacağını da ifade etmişti. Görünen o ki bu cihaz tahmin ettiğinizden çok daha yakın.