Gazete Vatan Logo

Katlanabilir akıllı telefonlar geliyor

British Columbia Üniversitesi'nde bulunan bir gurup mühendis, katlanabilir dokunmatik ekran geliştirmeyi başardı

Katlanabilir akıllı telefonlar geliyor

Yıllardır konsept tasarımları ortalarda dolaşan ancak sadece bir hayalden ibaret olacağı yönünde yorumlar yapılan katlanabilir akıllı telefonlar kısa süre içinde gerçek olabilir. Kanada'daki bir ekip, akıllı telefonların bükülmesine ve esnemesine imkan sağlayan dokunmatik bir ekran geliştirdi.

Kanada'nın önde gelen üniversitelerinden biri olarak gösterilen British Columbia Üniversitesi'nde bu konu hakkında araştırma yapan bir gurup mühendis silikon katmanlar arasına sıkıştırılmış bir iletken jel vasıtasıyla bükülebilen dokunmatik ekran geliştirmeyi başardı. Ancak bu konuda çalışmalar yapan tek kurum British Columbia Üniversitesi değil.

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinden Apple ve Samsung geçtiğimiz yıl patentini aldığı katlanır ekranları akıllı telefonlarında kullanmaya hazırlanıyor. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, Güney Kore merkezli Samsung'un Project Valley adını verdiği katlanır akıllı telefon projesi tüm akıllı telefon dünyasında devrim niteliğinde bir gelişmeye neden olacak gibi görünüyor. Apple Insider'ın ortaya çıkardığı ve "esnek ekranlı cihazlar" için olduğu tahmin edilen Apple'ın patenti ekranın ortasında bir menteşeye sahip olması nedeniyle ortadan ikiye katlanabiliyor.

Haberin Devamı