Gazete Vatan Logo

Katkısız reçellerden doğal bitki çaylarına ne ararsan

Doğa Special'in Beyoğlu Markiz pasajındaki mağazası, doğal gıda tutkunları için bir cennet. Çocukluğumun murabbalı kahvaltılarını Doğa Special'de hatırladım...

Markiz Pasajı'nda Doğa Special'in ilk mağazasını görünce, Avrupa'daki doğal besin tüketme çılgınlığının yavaş yavaş Türkiye'yi de etkilemeye başladığını düşündüm. Yani kese kağıdına yeşil çaylı kurabiye koyup, yanında meyve çayı yudumlayarak sokaklarda gezen insanları yakında Türkiye'de de görebiliriz... Size kuru erik murabbası desem, bilmem hatırlar mısınız tadını? Doğrusu benim için tarih olmuştu murabba yemek Üstelik katkı maddesiz, şekersiz, ev yapımı gibi. Aslına bakarsanız ev yapımı gibisinin ötesinde büyükanne mutfağından çıkmış lezzetteki kuru erik murabbasını Markiz Pasajı'ndaki Doğa Special'da buldum. Fındık ezmesi tutkunu biri olarak karamela tadındaki fındıklı süt reçelini bulduğumda ise sanki dünyanın en mutlu insanıydım.

Doğa 15 yıldır meyve ve bitki çayları, kahvaltılık tahıllar ve katkı maddesiz reçeller üreten bir şirket. Alanında ilk olma özelliği var. Doğa'nın Markiz Pasajı'ndaki yerini görünce bir bitki çayı içmek için oturdum, ardından da Doğa Special'in mönüsünü görünce oturup sağlıklı ve çok lezzetli bir kahvaltı yaptım. Sonra da Doğa Special'in doğal, sağlıklı beslenmek isteyenler için önerdiği mutfakla ilgili olarak bilgi almak istedim. İşte Doğa Special'in pazarlama müdürü Gülben Uras ve mağazanın kurucusu Dr. Feryal Menemenli'nin anlattıkları ışığında sizler için hazırladığım kısa öneriler:

* Pasaja özellikle sabah saatlerinde gelirseniz, farklı kahvaltı seçenekleri sizi bekliyor. Özel yapım çavdarlı, yulaflı, kepekli ekmekler var ve hepsi de çok lezzetli.

* Ekmeklerin hiç birinde özel miksler kullanılmıyor. Bu yüzden ekmeklerin kokusu ve tadı baştan çıkana olmuş.

* Bu ekmeklerden beğendiğiniz bir tanesiyle reçelli, murabbalı bir kahvaltı yapabilirsiniz. Vanilyalı armut reçeli de harika. Bu reçelde bildiğiniz toz vanilya kullanılmıyor. Yani katkı maddesiz, çubuk vanilya kullanılarak yapılmış bir reçel bu.

* Doğa Special'de "değişik karışımlar var" lafı klasik bir klişe değil. Çikolatalı ahududu reçeli ve formuna dikkat edenler için müslili kahvaltı birebir.

* Sabanları "direnç iksiri" adlı çayı içip güne zinde başlayabilirsiniz. Ama benim ilk tercihim "ehlikeyif çayı" oldu.

* Doğa Special'de bir de "unutulmuş lezzetler" başlığı alanda satılan ürünler var. Sakızlı salep, lohusa şerbeti bu kategorinin en gözde ürünleri arasında.

* Fas'ın meşhur nane çayını veya Paraguay çaylarını yöresel geleneklere uygun sunum tarzlarıyla deneyebilirsiniz.

* Ve Doğa Special'in bir de süper hardalı var. Ekmeğinizin üzerine sürüp yiyebilir, salatanıza, etinize karıştarabilirsiniz. Tabii ki onda da hiçbir katkı maddesi yok

Doğa Special: İstiklal Caddesi No: 360, Beyoğlu

Tel: (0212) 245 8614

Haberin Devamı