Gazete Vatan Logo

Katılımcılar belli oldu!

Beşinci kez yayımcılık dünyasının buluşacağı İstanbul Fellowship programının katılımcıları açıklandı. 98 ülkeden yapılan 620 başvuru arasından 54 ülkeden 180 yayımcının başvurusu kabul edildi.

Katılımcılar belli oldu!

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından Türk yayımcılar ile dünya yayımcılarının karşılıklı iş birliğinin artırılması ve İstanbul’un bir telif marketi haline getirilmesi amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek İstanbul Fellowship programının katılımcıları açıklandı. Tüm dünyadan yayımcıların online profesyonel program portalı kullanılarak gerçekleştirdiği İstanbul Fellowship için bu yıl rekor sayıda başvuru yapılmıştı. 98 ülkeden yapılan 620 başvuru arasından toplamda 54 ülkeden 180 yayımcının başvurusu kabul edildi. Programa yurtiçinden ise 163 başvurudan 95 ajans ve yayınevi kabul edildi.

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Değerlendirme Komitesi tarafından incelenen başvurular uygunluk durumlarına göre değerlendirildi.Değerlendirme kurulunun 1 aylık çalışması sonucu katılımcı ülkeler belirlendi. Buna göre en çok katılımın İngiltere, Fransa ve Mısır'dan olması beklenirken, onları sırasıyla ABD, Endonezya, Hindistan ve Arjantin takip ediyor.

KATILIMCILAR KENDİ TAKVİMLERİNİ OLUŞTURABİLECEKLER

Haberin Devamı

Katılımcılar, online randevu sistemini kullanarak kendi görüşme takvimlerini oluşturabilecekler. Bu sistem sayesinde programda yer alan tüm katılımcıların listelenerek, her bir katılımcının profilinin incelenmesine ve kendi görüşme takvimlerini hazırlamalarına imkan sunuluyor.Program boyunca yapılan görüşmeler ve konaklamaları boyunca katılımcılara yardımcı olmak üzere tercüman ve organizasyon ekibi görevlendirilecek. Bunlarla birlikte, program alanı ve otellerine intikallerinde kullanılmak üzere servis hizmeti de tahsis edilecek.

ORTADOĞU'DAN LATİN AMERİKA'YA KÜLTÜR KÖPRÜSÜ

3-4-5 Mart 2020 tarihlerinde tüm dünyadan yayınevi yöneticileri, editörler, telif ajansları, yayımcı meslek birlikleri ve yayımcı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin İstanbul'da buluşacağı program 5. yaşında Türkiye'nin en önemli yayıncılık organizasyonlarından biri olmayı başardı.Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya kadar etki alanını her geçen yıl daha da büyüten program beşinci kez yayımcılığın kalbinin İstanbul'a taşıyacak.

Haberin Devamı