Gazete Vatan Logo

Katil akıllı mı değil mi diye karar veremedi!

Katil akıllı mı değil mi diye karar veremediler

Katil akıllı mı değil mi diye karar veremedi!

Gelini ile bekâr oğlunu ilişkileri var şüphesiyle öldüren Leyla Ertuğrul’a iki heyetten biri ‘cezai sorumluluğu vardır, diğeri ‘yoktur’ raporu verince mahkeme dosyayı Adli Tıp’a gönderdi.

Adli Tıp Kurumu’ndan aynı sanık için cezai ehliyeti için bir yıl ara ile verilen iki karar mahkemeyi de isyan ettirdi. Birbiriyle taban tabana zıt olan iki kararda sanığın akli durumuna karar veremeyen mahkeme dosyayı Adli Tıp Genel Kurulu’na göndermeyi uygun buldu. Büyük oğlunun eşi olan gelini Neslihan ile küçük oğlu Bahattin arasında ilişki olduğuna kendini inandıran Leyla Ertuğrul, 2012 yılında gelini ve küçük oğlunu öldürdü, poliste suçunu itiraf etti ve tutuklandı. Tüm aile ona sırt çevirdi.


Hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet alan Ertuğrul, psikolojik hasta olduğunu söyledi ve Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 Kasım 2012’de Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. 5 profesör ve ile iki doktorun muayene ettiği Leyla Ertuğrul için 25 Ocak 2013’te düzenlenen raporda ‘cezai ehliyetinin tam olduğu’ kanaatine varıldı. Adli Tıp Kurumu 16 Eylül 2013 tarihinde Leyla Ertuğrul’un görülen lüzum üzerine yeniden muayene edileceğini bildirdi. Bu sefer ilk heyetteki 5 profesörden biri olan İbrahim Balcıoğlu’nun iki profesörden biri olarak yer aldığı ve 4 doçent ile bir de doktordan oluşan kurul Ertuğrul’un hezeyanları olduğu ve cezai ehliyetinin bulunmadığına kanaat getirdi.

İkinci raporun mahkemeye ulaşmasının ardından çelişkili iki raporla karşı karşıya kalan heyet ne yapacağını şaşırdı. Mahkeme sanık avukatının tahliye talebini reddederek dosyayı çelişkinin giderilmesi için Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderdi.

Haberin Devamı