Gazete Vatan Logo

Katara yapılan adeta idam kararı

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, körfez kriziyle ilgili Katar için “Hakkında adeta idam kararı verildi. Suudi Arabistan kralı, Körfez’in büyüğü olarak bu işi çözmelidir” dedi

Katara yapılan adeta idam kararı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup toplantısında “Katar’daki gelişmeler yaptırımların uzandığı yerlere baktığımızda çok ciddi bir yanlışa düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını her alanda tecrit etmeye kalkmak insani değildir İslami hiç değildir” ifadelerini kullandı. Katar’ın teröre destek veren değil tam tersine bölgemizde çok ciddi yıkıma sebep olan DEAŞ’a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren bir ülke olduğunu söyleyen Erdoğan, “Lütfen birbirimizi aldatmayalım. İftira kampanyalarıyla Katar’ı bir suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur” dedi. Erdoğan’ın konuşmasındaki siyasi mesajlar şöyle:

‘İzahı mümkün değil’

“PYD ve YPG, PKK’nın düşük çocuklarıdır. Bunları PKK’dan ayırmazsınız. PYD’ye, YPG’ye verilen silahların benim ülkeme tehdit oluşturmadığını bana kim söyleyecek? Mursi’nin bir darbe ile indirilmesi olayında darbeci olanın kim olduğu belli. Görevi belli. Kimdi bu zat? Mursi’nin savunma bakanı ve genelkurmay başkanı. Darbeyi yapan o. Ama ondan sonra el bebek gül bebek eller üzerinde taşınıyor. Eğer demokrasi darbeler sistemiyse bunu bize tanımlayın da biz de bilelim. Siyaset dünyasına da seslenmek istiyorum. Efendim işte, ‘Şu kadar küçük bir ülke olarak kafa tutmak iyi bir şey mi?’ Kafa tutmak diye bir şey yok ki. Hakkında adeta idam kararı verilen bir durum . Suudi Arabistan kralı, Körfez’in büyüğü olarak bu işi çözmelidir. ”

Haberin Devamı

Macron ve Emir ile konuştu

“Katar’la ilgili çok ciddi yanlışların içine düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını tecrite kalkmak insani değildir, İslami hiç değildir. Çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Katar Emiri ile telekonferansla 3’lü görüşme yapacağız.”

Erdoğan, Kuzey Irak’ta 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili ise “Yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Böyle bir reform arayışına girmek Irak’ın toprak bütünlüğüne tehdit ve yanlış bir adım” dedi.

‘Kargaya hakaret olmasın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “yalan yanlış konuşuyor” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Hâlâ 7 milyon işsiz var” açıklamasını anımsatarak, şunları kaydetti: “Ya ayıptır ya.. Senin bir defa kılavuzun karga. Kargaya da hakaret olmasın ama böyle bir durum var. Türkiye, böyle bir konumda olsa şu anda yakaladığı büyümeye bakın. Türkiye, evelallah ufak tefek yurt dışı spekülasyonlarına rağmen, o zaman da söyledik ‘bu tamamen siyasi bir müdahaledir, bunları aşacağız’ dedik, kalkınmanın temel alt yapısı olan enerji alanındaki yatırımlarımızla, elektrik üretimimizi 10 bin 500 megavattan 25 bin megavata yükselttik. Bunlar refah düzeyinin işaretleridir. Buna iyi dikkat edelim. Hedefimiz gelecek 10 yılda, 10 bin megavatı güneş, 10 bin megavatı rüzgara dayalı yenilenebilir enerji kaynağını inşallah harekete geçirmektir.”

Haberin Devamı

Kapısını çalmadık ev kalmasın

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, AK Parti Ankara İl Teşkilatı’nın Altındağ Kültür Sarayı’ndaki iftarında konuştu, “2019 seçimlerine kadar kapısını çalmadık ev sıkmadık el, tebessüm etmedik yüz bırakmayacak şekilde bir program ile çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi, şunları söyledi: 14 yılda hayata geçirdiğimiz hizmetlerle cumhur ile cumhuriyeti buluşturduk. Milletimizin Ankara’ya bakışını da değiştirdik. Bu süreçte gecekonduların kuşatmasındaki köhne Ankara’dan modern bir başkentin doğuşuna şahitlik ettik. Tüm il, ilçe teşkilatlılarımız, kadın kolları gençlik kolları kapı kapı dolaşmak durumundayız. Bu parti 14-15 yıl içinde yatırımları ile her şeyi ile mesajları veriyor. Ama yeterli değil daha çok çalışmak gerekiyor. İstiyoruz ki caddelerde ilerlerken, sağında solunda bu çarpık yapılaşmalar olmasın. Bir an önce belediyelerimiz buralardaki bu yapılaşmayı çok daha modern, insanca yaşanabilir hale dönüştürsün.

Haberin Devamı

Krizi Trump ile konuşacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ile Katar konusunda önümüzdeki günlerde görüşebileceğini bildirdi. Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız, İslam İşbirliği Teşkilatının Zirve Başkanı. O nedenle bizim sorumluluğumuz daha fazla bu sorunu çözmede. Önümüzdeki günlerde arabuluculuk forumunu da İstanbul’da düzenliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı