Gazete Vatan Logo

Katar uçuşu

Pegasus hisselerinin Katarlılar’a satılacağı iddiası, şirketi borsada da uçurdu. Şirket borsada günü yüzde 7.10 yükselişle 15.54 liradan kapattı. İlk çeyrekte yüzde 7.4 artan yolcu sayısı ve doluluk oranlarındaki iyileşme de katkı sağladı.

Katar uçuşu

Pegasus’un hisselerinin bir bölümünün Katarlı yatırımcılara satıldığı iddiası, şirketin hisselerini uçurdu. Pegasus hisseleri, BIST’te 14.8 liradan açtığı günü yüzde 7.10 artışla 15.54 liradan kapattı. Hisseler, gün içinde 15.59 liraya kadar yükseldi.

Hissedeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulunan bir havacılık analisti, “Şirketin ilk çeyrek büyümesi çok güçlü geldi. Özellikle doluluk oranındaki yükseliş beklentilerin üzerinde. Sonuçlar hisselere de güçlü yükseliş getirdi” dedi. Hisse satışı söylentilerinin uzun zamandır konuşulan birşey olduğuna dikkati çeken analist, “Bunun da hissedeki yükselişte belki bir miktar etkisi olmuş olabilir. Ancak beklentilerin üzerindeki ilk çeyrek sonuçlarının hisseye güçlü alım getirdiğini söyleyebiliriz” diye konuştu.

Yolcuda % 7.4 artış

Pegasus’un ilk çeyrekte yolcu sayısı yüzde 7.4, doluluk oranı da 4.79 artış kaydetti. Pegasus’un KAP’a bildirdiği Ocak-Mart trafik sonuçlarına göre, ilk çeyrek yolcu sayısı yüzde 7.4 yükselişle

5.76 milyon oldu. Doluluk oranı 4.79 puan artışla yüzde 80.9 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde yolcu sayısı iç hatlarda yüzde 4.3 artarak 3.63 milyon, dış hatlarda yüzde 12.6 yükselerek 2.11 milyon oldu. Doluluk oranı iç hatlarda 4.29 puan artışla yüzde 85.5, dış hatlarda 5.89 puan artışla yüzde 74.1 oldu.

Haberin Devamı

Satışı yalanladı

SOSYAL medyada hisselerinin bir kısmının Katarlı yatırımcılara satıldığı yönündeki iddialar, Pegasus tarafından yalanlandı. Pegasus CEO’su Mehmet Nane, sosyal medyada yer alan satışla ilgili söylentilerin doğru olmadığını belirterek, “Böyle bir gelişme olsa zaten KAP’a bildirmek zorundayız” dedi.