Gazete Vatan Logo

Katar: Önlemler başarılı oldu

Katar; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn'in 10 gündür kara, deniz ve hava trafiğini kapatarak uyguladığı ambargo karşısında aldığı önlemlerin başarılı olduğunu duyurdu.

Katar: Önlemler başarılı oldu

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Bakanlar Kurulu'ndan, Başbakan ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır Al Sani başkanlığında gerçekleştirdiği toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır tarafından yayımlanan ve 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasının yer aldığı ortak bildiri kınandı.

Söz konusu dörtlü ortak bildirideki listenin gerçeklikle bağdaşmayan yanlış bilgileri içerdiği belirtilen açıklamada, bildirideki listenin ayrıca uluslararası meşruiyet sınırlarını aşmasının yanı sıra bu konuda uluslararası uygulamalarla da bağdaşmadığı ifade edildi.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın, Katar ile Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn arasındaki krizin kardeşler arasında diyalog ile çözülmesi yönündeki çabalarının memnuniyetle karşılandığı açıklamada, Doha'yla dayanışma içinde olduklarını duyuran ve Katar üzerindeki ablukanın en kısa zamanda kaldırılması ve krizin diplomatik yollarla çözülmesi çağrısı yapan kardeş ve dost ülkelere teşekkür edildi.

Haberin Devamı

Önlemler başarılı

Bazı Arap ülkeleri tarafından 5 Haziran'dan itibaren kara, deniz ve hava trafiği kapatılarak başlatılan ambargo karşısında Katarlı bakanlıkların aldığı önlemlerin de konuşulduğuna dikkat çekilen açıklamada, Bakanlar Kurulunun, söz konusu önlemleri başarılı bulduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran'da Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını da kapatmıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır, söz konusu kararlardan birkaç gün sonra yayımladığı ortak bildiride ise Katar tarafından desteklendiği öne sürülen, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de yer aldığı 59 kişi ile 12 hayır kuruluşunun "terörle irtibatlı" olduğu iddiasıyla "terör listesine" alındığını açıklamıştı.

Haberin Devamı