Gazete Vatan Logo

Katar'dan misilleme açıklaması!

Katar Dışişleri: Körfez ülkelerinin hamlelerine misilleme yapmayacağız. Katar ayrıca, Körfez'de oluşan krizin hafiflemesi için taraf ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı.

Katar Dışişleri Bakanı krizin ardından yaptığı açıklamada, "Körfez ülkelerinin hamlelerine misilleme yapmayacağız" ifadelerinde bulundu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, petrol zengini Körfez ülkesi Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuş, ülkeler arasında uçak seferleri iptal edilmişti. 7 ülke Katar'la ilişkilerinin kesmesine gerekçe olarak 'teröre verdiği desteği' gösterdi. Katar bunun üzerine 'misilleme' yapmayacaklarını açıkladı.

Katar'dan sert tepki

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, “haksız karardan üzüntü duyduklarını” belirtti. Al Sani, “Haksız uygulamalar var ve bunlar temeli olmayan iddialara ve suçlamalara dayanıyor” dedi, kararın vatandaşlarının normal hayatını sürdürmesine etki etmeyeceğini belirtti. Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklamada ise kararın Katar üzerinde vesayet kurma isteği olduğu ifade edildi.

Uzlaşma çağrısı
Katar, Körfez'de oluşan krizin hafiflemesi için taraf ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı.
7 ülkenin diplomatik ilişkileri kestiği Katar, Körfez'de oluşan krizin hafiflemesi için taraf ülkelere uzlaşma çağrısı yaptı. Reuters'ın haberine göre, Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Yemen ve Maldivler'e yaptığı çağrıda, "Uzlaşıya hazırız" mesajı verdi.

Haberin Devamı