Gazete Vatan Logo

Katar’daki Türk güçleri

Katar merkezli Al Jazeera haber kanalı dün birleşik askeri tatbikata katılmak için ilk Türk askeri grubunun başkent Doha’ya geldiğini duyurdu.

Katar’daki Türk güçleri

Kanal, Türk askerlerini taşıyan araçların Katar sokaklarında ilerlediği bir videoya da yer verdi. Habere göre Bakanlık, Türk güçlerinin pazar günü Tarık bin Ziyad askeri üssünde ilk eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

‘Üsteki rutin talim’

Ancak askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre Katar’daki üsse yeni askeri sevkiyat yapılmadı. Görüntülerin, hali hazırda oradaki üssümüzde bulunan birliğin her ay belli bir güzergahta yaptığı talimlere ait olduğu belirtildi. Türkiye başkent Doha’ya Mart 2015 yılında Ey Rayyan Üssü’nü kurmuştu. Alınan karara göre Türk askerleri Katar askerlerini eğitecek ancak bölgede yaşanabilecek krizlere de müdahale etme hakkına sahip olacaktı. Bu kapsamda Katar’a İlk sevkiyat Ekim 2015’te üstteki Tarık Bin Ziyad Taburu’na yapıldı. TSK Kara Unsur Komutanlığı tarafından ilk etapta 130 asker ve zırhlı araç gönderildi. 3 bin kişi kapasiteli üsteki Türk askeri sayısı şu anda 94’e düşmüş durumda.

Bölgeye uygun kamuflaj

Reuters’ın geçtiği fotoğraflarda, TSK’nın Katar coğrafyasına uygun kamuflaj rengi seçmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı