Gazete Vatan Logo

Katar çıkarması

Türkiye, Expo Turkey by Qatar’a çıkarma yaptı. Gayrimenkul, fuarda en çok dikkat çeken sektörlerden oldu. Türk firmaları yeni projelerini sergilerken, yabancı yatırımcılara fırsatları anlattı

Katar çıkarması

TÜRKİYE ile Katar arasındaki siyasi, sosyo-kültürel ve diplomatik alandaki güçlü işbirliğini, iktisadi alanda daha da geliştirecek uluslararası bir platform oluşturmak üzere bu sene Doha’da ilk kez düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarı, başarıyla tamamlandı. Medyacity ve Katar Vakfı’na bağlı Qatar National Convention Center tarafından düzenlenen fuar, önceki gün tamamlandı.

Türkiye’den, gayrimenkul, mobilya, bilişim, taahhüt, sanayi, yapı malzemeleri başta olmak üzere farklı sektörlerden 150 firma ve kuruluşun katıldığı fuarın kapanış saati, Katar’da resmi tatil olan Cuma günü yaşanan yoğun ziyaretçi ilgisi üzerine saat 22.00’ye kadar uzatıldı.

1.600 görüşme

1.600 kayıtlı iş görüşmesi gerçekleşen fuarda, başta gayrimenkul ve mobilya sektörü olmak üzere birçok katılımcı firma, son gün bereketi yaşadı.

Katar’da gayrimenkul firmalarının çıkarması vardı. Emlak Konut GYO ve GYODER tanıtım yaparken, Artaş İnşaat toplam 10 projesini, Teknik Yapı 3’ü yeni 6 projesini, Torunlar GYO Torun Center ve 5. Levent’i, Kuzu Grup SeaPearl Ataköy’ü, Kalkavan Yapı-Hasan Sever ve Gül Yapı Yedi Mavi’yi görücüye çıkardı.

Haberin Devamı