Gazete Vatan Logo

Katar’a Barça şoku

Barcelona, Katar ile forma anlaşmasını yenilememe kararı aldı. İsrail medyasına göre sebep ‘teröre destek’ iddiaları. İspanya’dan ayrılarak bağımsız bir devlet olmayı amaçlayan Katalanlar’ın başkentinin dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona, Katalanlar’ın milli takımı olarak kabul edildiği için uzun yıllar formasına hiçbir reklam almamak konusunda kararlılığını korumuştu. Ardından bu prensip BM Çocuk Fonu UNICEF için bozulduktan sonra 2010 yılında da Katar’ın emekli olan eski Şeyhi El Tani’nin eşi Şeyka Mozah’ın başkanlık ettiği Katar Vakfı ile yapılan anlaşma ile terk edilmişti. Qatar Foundation, Barcelona’ya forma reklamını yıllığı 30 milyon eurodan 5.5 yıllığına yapılan anlaşma ile verdi.

İsrail basınına göre Vakıf, daha 1.5 yıl süresi olan anlaşmanın uzatılması için geçtiğimiz günlerde Barcelona’nın kapısını çaldı ancak olumsuz yanıt aldı. İsrail Channel 2 Televizyonu, bunun sebebini Katar’ın ‘teröre verdiği destek’ olarak açıkladı.

200 milyon dolar

Barcelona’nın Katar Havayolları’nın da sponsorları arasına girmesiyle anlaşma kapsamında 200 milyon dolar gelir elde ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı