Gazete Vatan Logo

Kastamonu’ya 30 yılda ilk tanıtım

Kastamonu’nun 30 yıldır hiçbir platformda tanıtılmadığını söyleyen KASİAD Başkanı Ayhan Aslan, KASTEXPO’dan sonra hem tanıtım faaliyetlerine hem de 12 milyar dolarlık ekonomimizi geliştirmeye devam edeceklerini belirtti

Kastamonu’ya 30 yılda ilk tanıtım

Türkiye’nin ilk ve tek resmi şehir fuarı olma özelliği ile dikkat çeken ve Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO) dün kapılarını kapattı.

İstanbul fuar Merkezi’ndeki (İFM) fuara, 30 farklı sektörden 175 firma katılım gösterdi. Ekonomik hacim olarak 12 milyar dolarlık değere sahip Kastamonu Sanayici ve İş Dünyası Fuarı’nı ilk kez düzenledikleri 2015 yılında çok iyi geri bildirimler aldıklarını ifade eden KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, önceden yurt dışından alınan makineleri şimdi kendilerinin ürettiğini söyledi. Düzenlenen fuarın Türk malı bilincinin yerleşmesine çok büyük katkısı bulunduğunu belirten Aslan, 30 yıldır tanıtılmayan Kastamonu şehrinin ve ürünlerinin ilk kez tanıtımının yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini belirtti. Yerli otomobil fabrikasının Kastamonu’da kurulmasını istediklerini vurgulayan Aslan, “Fabrika için Devrekani Yolu üzerinde 1.500 dönümlük bir arazimiz hazır. Bu araziyi fabrikayı kuracak olan firmaya hibe edeceğiz. Kastamonu, havalimanı, deniz limanı ve yapımı devam eden Sinop İnebolu Sahil Yolu inşaatıyla çok geniş lojistik öneme sahip bir şehir. Kastamonu insanı işini sever, işine bağlıdır. Bu saydıklarımızın yanında daha birçok imkanları olan bir şehirdir. Biz Kastamonular olarak 5 bin arabayı almaya talibiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Göç turizmle durdu

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Kastamonu’nun milattan önce 2000’li yıllarda kurulduğunu, kültürünü ve kimliğini devam ettirdiğini, kadim şehirlerden olduğunu söyledi. Şehrin son 10 yıla kadar ciddi göç verdiğini dile getiren Babaş, artık göçün durduğunu, turizmin 12 ay sürdüğünü, belli çapta sanayisinin bulunduğunu aktardı.