Gazete Vatan Logo

Kastamonu’da 9 köpek ölü olarak bulundu

KASTAMONU’nun Devrakani İlçesi’nde, katı atık bertaraf tesisi yakınında 9 köpek ölü bulundu. Devrakani Bağımsız Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü düşündüklerini söyledi

Kastamonu’da 9 köpek ölü olarak bulundu

Sarıyonca Köyü’nde akşam saaatlerinde Kastamonu katı atık bertaraf tesisi yakınında telef olan köpekleri gören bir kişi belediyeyi arayarak haber verdi. Devrekani Bağımsız Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, zabıtalar ile gittiği bölgede 9 köpeğin ölüsüyle karşılaştı. Köpeklerin yanında bulunan 3 canlı yavru köpek ise koruma altına alındı. Başkan Aliustaoğlu, köpeklerin zehirlenerek öldürülmüş olabileceğini düşündüklerini söyledi. Olayın aydınlatılması için çalışma yapacaklarını ifade eden Aliustaoğlu, "Öldürülen köpeklerden birkaçı tasmalı bulunuyor. Köpeği kaybolan vatandaşlarımız sosyal medyadan fotoğrafları görüp bizlere ulaşırsa köpeklerin kayboldukları bölgelerden bir neticeye varabiliriz diye düşündük. Hayvanlara bu eziyeti yapanlara insan diyemiyorum" dedi.

Devrakani Kaymakamı Ekrem Çeçen’de İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile jandarmanın olay yerinde inceleme yaptığını, köpeklerin ölümü hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.