Gazete Vatan Logo

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından Bağdat'ta öldürülmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan ilk açıklama geldi Trump, "İran hiç savaş kazanmadı ama hiç müzakere de kaybetmedi" diye konuştu.

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Trump'tan ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, tatil yaptığı sırada İran'ın üst düzey komutanlarına yönelik operasyon talimatı vermiş, bu sabah saatlerinde Bağdat'a füze saldırısı düzenlenmişti. Saldırının ardından aralarında İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani hayatını kaybetmişti.Dünyayı sarsan bu saldırının etkisi daha sürerken Trump, İran ile ilgili bir tweet paylaşımında bulundu.Trump tweetine: "İran hiç savaş kazanmadı ama hiç müzakere de kaybetmedi" yazdı.

Daha sonra attığı tweetlerde Trump, "General Kasım Süleymani geniş bir zaman diliminde binlerce Amerikalıyı öldürdü veya ağır şekilde yaraladı ve daha pek çoğunu öldürmek için plan yapıyordu... ama yakalandı! Milyonlarca insanın ölümünden doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluydu." ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca, "İran bunu hiçbir zaman doğru düzgün itiraf edemeyecektir ama Süleymani'den İran'da hem korkuluyor hem de nefret ediliyordu. Liderlerinin dünyayı inandırmaya çalıştığı gibi üzgün değiller. Daha önce ortadan kaldırılmalıydı." dedi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, "Yalnızca Süleymani'nin öldüğünü doğrulayabilirim" deyip şöyle devam etti: "ABD, bölgedeki Amerikan varlıklarını güçlendirmek için yapabileceğini her şeyi yaptı. İran ile savaş peşinde değiliz ancak geride durup Amerikalıların hayatlarının riski girmesini izlemeyeceğiz. İran'ın ABD'ye siber saldırılar düzenlemesi riskini değerlendirdik. Süleymani'ye yönelik saldırının Amerikalıların hayatlarını koruduğundan kuşku yok. Süleymani'nin ölümü sonrasında dünya daha güvenli bir yer."