Gazete Vatan Logo

Kaşıkçı cinayetinde bir gelişme daha! Kuyu aramaya izin verilmedi

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bahçesindeki kuyuda arama izni verilmedi. Kuyudaki sudan örnek alındı

Kaşıkçı cinayetinde bir gelişme daha! Kuyu aramaya izin verilmedi

Öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Konsolosluk Konutu'ndaki bahçede bulunan kuyuda olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapmak istedi. Ancak Suudi Arabistan kuyunun aranmasına izin vermedi. İddiaya göre Suudi görevliler, kuyuya bakılmasına ve kuyudaki suyun çekilmesine karşı çıktı. Kuyudaki sudan örnek alınarak Halkalı'da bulunan Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi.

YENİ BOYA YAPILAN YERLER

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki incelemelerin ise başkonsolosun odasında yoğunlaştığı ifade edilirken konsolosluktaki bazı bölümlerde yeni boya yapıldığı belirlendi. Başkonsolosluk bahçesindeki evrakların yakılarak imha edilmesinin ise rutin bir işlem olduğu kaydedildi. Türkiye'ye gelen Suudi heyetin Türk yetkililerin yaptığı incelemenin tamamını kamera ile kaydettiği öğrenildi.
EMNİYETE YURTDIŞINDAN BİLE CESETLE İLGİLİ İHBAR YAĞIYOR
Emniyete yurtdışında 'kahin' olarak bilinen kişilerin İnterpol aracılığıyla, yurtiçinde bulunan bazı kişilerin de cesedin yerini rüyalarında gördükleri yada cinlerinin bildirdiğini söyleyerek ihbarda bulunduğu belirtildi.
KAŞIKÇI'NIN 2 TELEFONU İNCELENİYOR
Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girerken nişanlısı Hatice Cengiz'e verdiği 2 cep telefonunda geçmişe yönelik olarak incelemenin devam ettiği öğrenildi. Öte yardan Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği günün HTS kayıtları incelemeye alındı. Konsolosun ailesinin de yurtdışına gittiği çıktı ortaya çıktı.
BAVULDAN ELBİSE ÇIKTI
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada kapsamında Kaşıkçı’nın kaybolduğu günlerde Sultangazi’de bir otoparka bırakıldığı öne sürülen diplomatik plakalı araçta inceleme yapılmıştı. Araç için olay yeri inceleme ekipleri gelmiş, aracın çevresinde yaklaşık 1 saat inceleme yapmıştı. Gerekli izinlerin alınmasının ardından araçta inceleme yapılmıştı.
Konsolosluk aracında yurt dışına giden bir konsolosluk görevlisinin kişisel eşyalarının bulunduğu belirlendi.

Haberin Devamı

38 KİŞİ İFADE VERDİ

Haberin Devamı

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu 38 konsolosluk çalışanının ifade alma işlemi tamamlandı.