Gazete Vatan Logo

Kaset soruşturmasında FETÖ izi: Bylock!

CHP’li Baykal ve MHP’li bazı yöneticilere kurulan kaset komplosunda tutuklanan şüphelilerde FETÖ’cülerin kullandığı program bulundu

Kaset soruşturmasında FETÖ izi: Bylock!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP milletvekillerine ait olduğu öne sürülen görüntülerle ilgili soruşturmada tutuklanan bazı şüphelilerde, FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandıkları, “ByLock” isimli programın bulunduğu ortaya çıktı. Savcılığın mahkemeye sevkettiği 38 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderdiği sevk yazısında, 2010’da CHP Genel Başkanı olan Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekilleri olan müştekiler Ümit Şafak, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Osman Çakır, İhsan Barutçu, Ahmet Deniz Bölükbaşı, Bekir Aksoy, Mehmet Ekici ve Bülent Dinmez’e ait olduğu iddia edilen görüntülerin çekilmesi ve internette yayınlanması eylemleri dolayısıyla, başsavcılığın şüpheliler hakkında, “FETÖ üyesi olmak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek, konut dokunulmazlığını ihlal, şantaj ve tehdit suçlarından” soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Haberin Devamı

HTS inceleme tutanakları

Yazıda, şüpheli Bekir Tezol, Ertan Aslan, Yücel Bilgiç, Özgür Öztürk, Nurullah Karataş, Okan Aytekin, Şaban Albayrak, İzzet Yılmaz, Akif Buyrukoğlu, İsa Eker, Ahmet Yılmaz Ekiz, Emrah Kanmaz, Ersin Erdin, Mustafa Tokmak, Aslan Fakıoğlu, Yener Dönmez, Muammer Acar, Abdulvahit Tunçay’ın, FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandığı “ByLock” isimli programı telefonlarında bulundurduklarına yer verildi.

Eski Akit’çi tutuklandı

Şüphelilerden Ömer Altıparmak, geçmişte Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevindeydi. Altıparmak kamuoyunda “Böcek” davası olarak bilinen, başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ofisine dinleme cihazı konulması ile usulsüz dinlenmesine ilişkin davalarda da yargılanıyor. Yener Dönmez ise Baykal’a ait olduğu öne sürülen görüntülerin yayınlandığı www.habervaktim.com internet sitesinde sorumluydu.