Gazete Vatan Logo

Kasapta sünnet ‘ucundan azcık’ bir hataymış!

Gebze Belediye Başkanı: Kasap bir hafta önce boşaltılmıştı. Bu bir hata ama iyi niyetli, küçük bir hata

Sakarya’nın Geyve ilçesinde yardıma muhtaç ailelerin çocukları için düzenlenen sünnet şöleni skandala dönüştü. Sünnet edilen 150 çocuktan 12’si bir iş merkezindeki tabelasında ‘Et, but, kanat, göğüs, ciğer’ yazan kasap dükkanında sünnet edildi. Skandal şölene imza atan Geyve Belediye Başkanı Mehmet Kır, gazetelerde çıkan haberlerin kendisine yönelik siyasi bir komplo olduğunu düşünüyor: “Orası bir hafta önce boşaltılmış ve temizlenmiş bir yer. Yıllardır buradaki hemen tüm çocukları sünnet eden emekli sağlık memurumuz, para almadan destek olmak için geldi çocuklarımızı sünnet etti. Tabelayı ben görmedim. Görsem anında müdahale ederdim. Bu bir hata, bunu kabul ediyoruz. Ama tamamen iyi niyetli bir işte yapılan, küçük bir hata. Bu kadar büyütmek, kriz haline getirmek çok yanlış. İhmali olan arkadaşlar için tahkikat başlattım. Gereken neyse yapılacak.”

Vali: İğrenç bir olay
Sakarya Valisi Hü seyin Atak, kasap dükkânında yapılan sünnete çok sert tepki verdi: “Görüntüleri televizyonda izleyince şoke oldum, Gazetelerde de yer aldı. Çok üzüldüm. İğrenç bir sey, böyle şey olmaz. Olmaması gereken bir olay. Akıl karı değil. Böyle bir şeyi hangi zihniyet yapabilir? Gereği ne ise yapacağız. Olayla ilgili ve şöleni yapan Geyve Belediye Başkanlığı hakkında inceleme başlatıldı.”

Geyve Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu da Valiliğin talimatı sonrasında Geyve Grup Başkan Vekilliği ve Belediye’ye resmi yazı yazarak bilgi istediklerini söyledi.

Haberin Devamı