Gazete Vatan Logo

Kaş silme hakkında bilinmesi gerekenler

Güzellik uğruna yapılan uygulamalar kimi zaman istenilen sonuçları vermez. Bunlardan biri de kaşlara yapılan kalıcı makyaj çalışmalarıdır. Yanlış malzemeyle ve tecrübesiz eller tarafından yapılan kaş uygulamaları hüsranla sonuçlanabilir. Bu durumdaki kadınların umutsuzluğa kapılmamasını söyleyen Profesyonel ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir, kaş silme hakkında bilgi verdi.

Kaş silme hakkında bilinmesi gerekenler

Kaşlardaki Görüntü Bozukluğu Bütün İfadeyi Değiştirir

Kaşlar, ifadenin en önemli tamamlayıcısıdır. Asıl olan kaşı almak değil, yüzün yapısına en doğru ifade şeklini oluşturmaktır. Bu nedenle kaş şekillendirmesi önemli bir süreçtir. Seyrek kaşların kalınlaştırılması için kullanılan yöntemlerden biri de, kaş kontürüdür. Bir çeşit kalıcı makyaj uygulaması olan bu yöntem nihayetinde bir dövme biçimidir. Ancak işinin ehli olmayan kişiler tarafından yanlış cihaz ve yanlış boya kullanılarak yapılan uygulamalar nedeniyle mağdur olan kadınların sayısı da az değil. Kullanılan malzemenin kötü olması dışında, bazen yapılan kontür yüz şekline uygun olmaz. Aslında bu işlem geri dönüşü olmayan bir işlem değildir. Kaşlara yapılan kontür için kullanılan boya zaten zamanla vücut tarafından dışarı atılır. Ancak durum beklenemeyecek kadar kötüyse kişi hemen yapılan makyajın uzaklaştırılmasını isteyebilir. Bu durumlarda kaşlara yapılan kalıcı makyajın silinmesi için başka bir işlem uygulanır. Bu işlem özel bir solüsyonla yapılır.

Haberin Devamı

Kaş Silme Nasıl Yapılır?

Kaş silme işlemi ilgili bölgeye özel bir solüsyon verilerek pigmentlerin kusturulmasıyla yapılır. Bu solüsyonlar tamamen doğal malzemelerden üretilir ve içeriklerinde hiçbir asit yer almaz. Kaş kontürü yapılan alet kullanılarak solüsyon kaşa uygulanır. Kaş silme işleminin gerçekleşmesi için solüsyonun pigmentlere kadar ulaşması gerekir. Daha önce yapılan işlemde pigmentin hangi derinliğe indiği tam olarak kestirilemediği durumlarda, solüsyonu daha derinlere ulaştırmaya çalışmak deriye zarar verir. Bu sebeple çözüm olarak işlem seanslara bölünür ve 2 ya da 3 seans sonrası acele etmeden, deriyi zedelemeden uygulanır. Böylece işlemin başarısız olma riski ortadan kaldırılır. Solüsyon pigmentlere etki etmeye başladıktan sonra kabuk oluşur ve kalıcı makyaj da böylece silinmiş olur.

Burada önemli ve dikkat edilmesi gereken nokta cildin tahriş olma ihtimalidir. Kalıcı makyaj sildirme işlemi yaptırmak isteyen kişiler bunu göz önünde bulundurmalıdır. Tabii ki bu noktaya gelmemek için, öncelikle kalıcı makyaj uygulaması yapılacak merkez dikkatle seçilmelidir. Eğer ki şansız bir durumla karşılaşılmış ise, makyaj sildirmek için de yine uzman bir el tercih edilmeli. Kaş silme de en az, kaş belirginleştirme kadar uzmanlık gerektiren bir işlemdir. İnsan sağlığına uygun olmayan solüsyon kullanımıysa ciltte oluşabilecek tahribatı artırır. Bu yüzden güvenilir güzellik merkezlerine bu işlem yaptırılmalıdır.

Haberin Devamı