Gazete Vatan Logo

Kas gücüyle dünya turu

ABD Seattle'da yaşayan ve yalnızca kas gücüyle dünyayı dolaşma kararı aldığını belirten teknik danışman 45 yaşındaki Erden Eruç, Pasifik Okyanusu'nu kürekle geçmeye hazırlanıyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin davetlisi olarak Eskişehir'e gelen Erden Eruç, Atlas Okyanusu'nu 29 Ocak- 2 Mayıs 2006 tarihleri arasında kürek çekerek geçtiğini belirtti. Atlas Okyanusu'nu kas gücüyle geçen ilk Türk olduğunu vurgulayan Eruç, şimdi de Pasifik'i kürek çekerek geçmeye hazırlandığını belirtti. Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen toplantıda konuşan Eruç, önümüzdeki yıl Haziran ayında Pasifik Okyanusu'na açılacağını söyledi, şöyle konuştu:

"Ben Atlas Okyanusu'nu doğu- batı yönünde tek başına geçen 33'üncü kişi oldum. İki ayrı okyanusu tek başına geçen, tarihte sadece 3 kişi var. `Altı Zirve' adlı proje süresince, altı kıta arasındaki okyanuslarda teknemle kürek çekerek ilerleyeceğim. Karaya ulaştığımda bisiklete bineceğim ve Güney Kutbu hariç, her kıtanın en yüksek zirvesine tırmanacağım. Hiçbir motorlu araç kullanmayacağım. Karaya çıktığım noktadan itibaren zirvelerin her birine doğru kas gücüyle ilerleyeceğim."

Pasifiği geçişinde 12 bin 400 kilometre mesafe katedeceğini belirten Erden Eruç, `Altı Zirve' adlı projesinin 6 yılı kapsadığını söyledi. Kas gücünün önemine değinen Eruç, "Bu bedenimiz en büyük sermayemiz. Bu sermayemizi en iyi şekilde geliştirmemiz gerekmektedir. Bunun için sigara içerek veya kötü alışkanlıklarla sermayemizi kaybetmeyelim. Yaptığım çalışmalarla öğrencilere dünyayı tanıtmayı ve yeni pencereler açmayı amaçlıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı